Koti Artikkelit Luonto Kansainvälinen kapitalismi ja arvokeskustelu

Kansainvälinen kapitalismi ja arvokeskustelu

14

arvokeskustelu

Suuret teemat, kuten perhe, isänmaa, luonto ja kansa, nousevat usein esiin vaalien alla. Kansanedustajaehdokkaat sylkevät suustaan pinnallista arvopropagandaa, joka kuitenkin tyssää viralliseen äänestyspäivään.

Tämän jälkeen, puoluerajoista riippumatta, merkittävämmäksi teemaksi päätyvät aina kansainvälisten markkinoiden vaatimukset ja niiden edellyttämä leikkauspolitiikka. Kun Suomen rahajärjestelmä kansainvälistyi, ajoi markkinatalous ohi elämälle oikeasti tärkeistä teemoista.

Länsimaissa edustuksellinen lumedemokratia ja monikansallinen kapitalismi kävelevät käsi kädessä. Yhdessä ne vievät kansaamme kohti väistämätöntä tuhoa. Päättäjiä ei enää ohjaa omatunto tai tarve palvella heitä äänestäneitä kansalaisia. Päättäjiä ohjaavat monikansalliset yritykset ja koko Eurooppaa kuihduttava Euroopan unioni. Syyllisiä nykytilanteeseen löytyy kaikkialta, ja jokainen “vähiten huonointa” ehdokasta äänestänyt voinee katsoa peiliin. Äänestämättä jättäminenkään ei vapauta meitä yhteiskunnallisesta vastuustamme. Itse olemme päästäneet vallankahvaan kansainvälistä rahaa janoavia ammattihuijareita, joiden vaalilupaukset ovat kaikessa ylevyydessään saaneet puolelleen.

Perhe ja kansanterveys ovat kansallissosialismin perusarvoja.
Perhe ja kansanterveys ovat kansallissosialismin perusarvoja.

Viime vuosilta hyvä esimerkki arvokeskustelun ja talousjärjestelmämme epätasapainosta lienee massiivinen farssi nimeltään sote-uudistus. Säästöjä on tehtävä, jotta yksityispankkien luoma velkakierre voidaan katkaista. Jollakin kierolla tavalla säästöt on tehtävä vieläpä sosiaali- ja terveyspalveluista – juuri niistä palveluista, jotka ylläpitävät kansanterveyttä sekä takaavat yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin kansalaisille. Miksi pankkien rakentama velkakriisi tahdotaan ratkaista leikkaamalla terveydestä? Sen sijaan pitäisi mennä ongelmien juurille ja uudistaa pankkitoiminta.

Tasa-arvo on aina pinnalla vaalien alla, ja lähivuosina tasa-arvokeskustelu on ollut julkisuudessa vilkasta myös vaalien jälkeen. Millaisesta tasa-arvosta kansanedustajamme sitten välittävät? Välittävätkö he siitä, että yhä useampi suomalainen suistuu pitkäaikaistyöttömyyteen? Välittävätkö he siitä, että lukuiset suomalaiset lapsiperheet elävät köyhyysrajan tuntumassa? Terveyspalveluiden yksityistäminen uhkaa tuhota kansanterveyden. Työttömyyden ja esimerkiksi ruoan hinnan nousun köyhdyttämät lapsiperheet eivät sairastuessaan saa apua tarpeeksi nopeasti. Kaikilla ei ole varaa hankkia pikaista hoitoa yksityiseltä sektorilta.

Kansanedustajamme välittävät vain siitä, että marginaaliset vähemmistöt saavat vähintään yhtä hyvää, elleivät jopa parempaa kohtelua kuin kantaväestö. Ei väliä, jos suomalaisilla ei ole varaa perustaa perheitä ja elää hyvää elämää – tärkeintähän on turvata pakolaisten oikeudet!

Entä mitä “vihreitä” arvoja kannattavat kansanedustajamme ovat saaneet aikaan? Turkistarhaus elää ja voi hyvin, fossiilinen tuontienergia on edelleen kovassa huudossa, eivätkä luonnonsuojelualueet kasvaisi ilman kolmannen sektorin toimintaa. Mutta miksi näin? Esimerkiksi turkistarhauksen lopettamista ajanut kansalaisaloite naurettiin eduskunnasta ulos. Lobbaajat ovat liian voimakkaita. Ympäristöarvoja ja eläinoikeuksia puolustavat kansanedustajat olivat voimattomia. Ehkä pienempien puolueiden voimattomuus on saanut vihreätkin muuttamaan suuntaa luonnonsuojelusta vähemmistöjen suojeluun. Onhan mediaseksikkäämpää turvata seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien oikeuksia kuin panostaa ympäröivään luontoomme ja taistella kansainvälisten yhtiöiden ylivaltaa vastaan.

Mikä on siis ratkaisu? Sitä on vaikeaa sanoa, mutta sanoa voi sen, mikä ei ole ratkaisu. Oman kansansa hyvinvoinnin ja maamme itsenäisyyden sekä luonnon puhtauden hävittävien kansanedustajaehdokkaiden äänestäminen ei ole ratkaisu. Niin kauan kuin elämme kansainvälisessä kapitalismissa, niin kauan tulemme olemaan vain numeroita. Niin kauan kuin olemme pankkien ja lobbareiden hallitsemassa yhteiskunnassa, puheet arvoista tulevat olemaan vain tyhjiä lupauksia. Tänä päivänä kaikki on kaupan eikä talouden korjausliikkeissä kysytä lupaa kansalaisilta. Älä palkitse petturia äänelläsi, vaan vie äänesi oikeasti kuuluviin!

 

Paavo Laitinen

14 KOMMENTIT

 1. Kun me olemme vallassa. Laitamme rahanväärentäjät, eli pankkiirit tuomioille ja hirsipuuhun, mikäli oikeus katsoo tarpeelliseksi. Kaikki muutkin vähänkään epäilyttävät joutuvat maksamaan pahoista teoistaan ja viettämään pitkiäkin aikoja uudelleenkoulutusleireillä. Uudelleenkoulutuksen menestyksellisesti suorittaneet luovutetaan kunnollisille kansallissosialisteille orjiksi, mutta orjien määrää säännöstellään asiallisesti. Sääntely perustuu ajatukseen, jossa yhden henkilön ei ole luvallista pitää enempää kuin yhtä orjalaumaa ilman, että häntä pidettäisiin ahneena. Orjalauman koko on kuitenkin hyvä pitää pääluvun mukaan suurena, koska suuresta laumasta on helppo luovuttaa muutama orja hyväntekeväisyyteen, jolloin anteliaan maine on taattu.

  No leikki sikseen.. Asiallinen artikkeli Paavolta ja kiitos siitä. Nykyinen valedemokratia on tämän tiedostaneille ihmisille aivan oksettavaa seurata, mutta taviskansa vaan porskuttaa. Kuntosalilla keskustelin juuri erään “hyvän-ihmisen” kanssa tyyliin: “kaikki nykyiset valtapuolueet pitäisi potkia v..tuun ja laittaa uudet tilalle”, johon hän vastasi: “Miksi vaihtaa vanhoja koska uudet ovat varmaan samanlaisia” – kommentilla. Piti taas miettiä miksi jutella muille kuin nationalisteille.

  • Tuosta keskustelusta. Vai oliko kyseinen henkilö menettänyt vaan jo toivonsa hyvän maan puolesta? Vaikuttasisi vähän siltä, että hän on kyllästynyt joka vaalien turhiin lupauksiin ja mukamas puolueiden välisiin eroavaisuuksiin.

   • Voiko esimerkkiäni verrata tapaukseen, jossa aviomies hakkaa vaimoa päivittäin ja vaimo sanoo, ettei ole syytä vaihtaa miestä koska uusi olisi varmaan samanlainen. Monet ovat varmaan tavanneet tällaisia tai vastaavia tapauksia ja näihin ei monesti järkipuhe auta. Ripustaudutaan vanhaan koska pelätään muutosta.

  • “Piti taas miettiä miksi jutella muille kuin nationalisteille.”
   Meitä löytää kasvavassa määrin. Mutta myös näille toimettomuuden noidankehään jääneille täytyy puhua näistä tärkeistä asioista totuuden kannalta, avoimesti, vahvasti ja aidosti.

   Vähän off-topic mutta haluan jakaa nämä linkit:
   Loistava radio-ohjelma, Radio 3Fourteen http://www.redicecreations.com/radio3fourteen/
   Ukonvaaja – dokumenttielokuva suomalaisesta luonnonuskosta ja mytologiasta
   https://www.youtube.com/watch?v=kQqlOYExL9k

 2. Mitä mieltä olette Muutos2011 puolueen Jari Leinosta?
  Eikö hän olisi ääniä ansainnut?

 3. Itsenäisyyspuolue on ainoa joka ajaa edes vähän “meidän” asioita.

 4. Käytännössä vanha totuus jonka mukaan äänestämättä jättäminen on sama kuin antaisi äänensä vastapuolelle pätee yhä,Leino vaikuttaa järkevältä toimijalta jolla on sana hallussaan,ja hänen painoarvonsa eduskunnassa on enemmän kuin yhden ääni,koska se mahdollisuus että mikäli ei huomioida muutoin kuin kielteisesti on tehokkain tapa myötävaikuttaa siihen että seuraavissa vaaleissa on monta “Jari Leinoa” paikalla

 5. Erittäin asiallinen, joskin hieman toivonsa menettäneeltä kuullostava. Koska vaaleissa ei valitettavasti vieläkään ole kansallissosialistista puoluetta, kannatan itse m11 tai ip:n äänestämistä. Eri vaalipiirien ehdokkaissa on kuitenkin suuria eroja ja joidenkin vaaliteemat tuntuvat noudattavan aivan muuta linjaa kuin em. puolueiden virallinen linja. Olkaa siis tarkkoina ketä äänestätte, sillä puolueiden sisälläkin saattaa olla merkittäviä näkemyseroja.

 6. Mutta mikä muu yhteiskuntajärjestelmä sallii näinkin monimuotoisen ja vapaan mielipiteen esittämisen?

  Ja käsittääkseni kansainvälisen kapitalismin ja monikulttuurisuuden kehdossa USA:ssa perustetiin maailman ensimmäiset laajat luonnonsuojelualueet.

  Kun vielä todetaan länsimaiden laajojen väestökerrosten ennen näkemätön vaurastuminen viimeisen vuosisadan aikana, taitaa järjestelmä heikkouksistaan huolimatta toimia.

 7. ^Christian

  Adolf Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen ideologia eli kansallissosialismi.

  Olisi mielenkiitoista tietää minkälaisia ongelmia sun mielestä tuossa järjestelmässä on/oli?

  E

 8. “Vuosisadan metsäbiologi Peitsa Mikola
  Professori Peitsa Mikola kierteli 1940- luvulla nuorena metsäntutkijana Suomessa ja etsi vanhoja metsiä. Nämä retket olivat tärkeänä pohjana useiden kansallispuistojen, kuten Lemmenjoen, Oulangan, Pyhähäkin ja Linnasaaren, perustamistamiselle sodassa menetettyjen tilalle. Miten se tarina meni- ja monta muuta metsätarinaa sadan vuoden ajalta!
  20.3.2016 Radio Suomi”
  http://areena.yle.fi/1-3302634

Comments are closed.