Koti Uutisia Ulkomaat Kanadassa ensimmäinen polyamorinen huoltajuus

Kanadassa ensimmäinen polyamorinen huoltajuus

3

Kanadalainen tuomioistuin on päättänyt polyamorisessa suhteessa olevien kahden miehen ja yhden naisen olevan laillisesti heidän 1-vuotiaan lapsensa vanhemmat. Tapaus on ensimmäinen polyamorinen huoltajuus Kanadan historiassa.

– Yhteiskunta muuttuu jatkuvasti ja perherakenteet muuttuvat sen mukana. Tämä pitää nähdä todellisuutena eikä haittana lapsen edulle, tuomari Robert Fowler kirjoitti päätöksessään.

Huoltajakolmikko on ollut yhdessä kolme vuotta, ja suhteessa oleva nainen on lapsen biologinen äiti. Lapsen isästä ei kuitenkaan tiedetä mitään. Kolmikko päätti viedä asian oikeuteen, kun Newfoundlandin ja Labradorin maakunnan viranomaiset kieltäytyivät myöntämästä heille yhteistä huoltajuutta.

Viranomaiset perustelivat tuolloin päätöstään Kanadan lainmukaisella lastensuojelulla, jossa vain kaksi ihmistä voidaan kirjata lapsen huoltajiksi. Korkein oikeus otti viranomaisten kannan huomioon mutta päätti, ettei yli kolme vuosikymmentä sitten säädetyt lapsia koskevat lait sovi yhteen nykypäivän monimuotoisten perhemallien kanssa.

Fowler kertoi tehneensä päätöksen lapsen parhaan edun mukaisesti. Hän kertoi kolmikon olevan tasapainoinen ja rakastava perhe, joka pystyy antamaan lapselle turvalliset olosuhteet.

Lähde: RT

3 KOMMENTIT

  1. On tässä kuitenkin normaaleja elementtejä perhen muodostamiseen. Lapsi on naisen biologinen lapsi ja isä on todennäköisesti toinen miehistä, vaikka sitä on arvuuteltu lööppien vuoksi ja ennakkopäätöksen aikaansamiseksi. Ja sikäli että jos on kaksi työssäkäyvää isää niin lapsen taloudellinen tulevaisuus lienee paremmin turvattu.

    • Mitenhän mahtaa perhesopu säilyä aikojen saatossa…

      “Korkein oikeus otti viranomaisten kannan huomioon mutta päätti, ettei yli kolme vuosikymmentä sitten säädetyt lapsia koskevat lait sovi yhteen nykypäivän monimuotoisten perhemallien kanssa”.

      Just joo. Nykypäivän monimuotoiset perhemallit eivät sovi yhteen terveen järjen kanssa. Eläinmaailmassahan on alfauroksia ja alfanaaraita joilla on sitten varaa valita laumasta se mieleisin, mutta tämä esim. paviaanien käyttämä malli ei mielestäni sovellu ihmisille.

Comments are closed.