Koti Uutisia Ulkomaat Kanadalaistutkimus: ruutujen tuijottaminen saattaa haitata lapsen kehittymistä

Kanadalaistutkimus: ruutujen tuijottaminen saattaa haitata lapsen kehittymistä

4

Vasta julkaistun kanadalaistutkimuksen mukaan television ja älylaitteiden runsas käyttö saattaa hidastaa 2- ja 3-vuotiaiden lasten kehitystä. Etenkin kehityksessä näkyy ongelmia kommunikaation, sosiaalisten taitojen ja ongelmanratkaisun saralla, kun lapsi on viisivuotias. 

Tutkimuksen perusteella jo kaksi tuntia päivässä kaksivuotiaille on liikaa. Kaksivuotiaiden testitulokset heikkenivät jo vuodessa, kuten myös kolmevuotiaiden tulokset viidenteen ikävuoteen mennessä. Tutkimuksessa on myös toinen puoli: perheiden tulotasot, elinolot sekä äitien masennus liittyivät siihen, kuinka paljon lapset ovat älylaitteiden tai televisioiden orjina. 

Tutkimuksessa oli mukana 2 400 äitiä ja lasta. Lapsia testattiin, ruutuaikaa arvioitiin ja testituloksia vertailtiin kahden, kolmen ja viiden vuoden ikäisinä. 

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Olen havainnut viime vuosinä lisääntyvässä määrin käsiin ilmestyvää ihottumaa, joka ei millään tahdo lähteä pois.

    Kyseessä on säteilyn aiheuttama ihovaurio. Täsmälleen samanlainen kuin, että kädet jatkuvasti altistetaan vähäiselle ydinsäteilylle.

    Etenkin lasten kohdalla pitäisi huomioida riittävä suojaetäisyy kännykkään ja WLAN-tukiasemiin.

  2. No tämähän ei sinänsä yllätä. Paskalaatikon (TV:n) tapitus tai somessa roikkuminen ei tee kellekään hyvää, oli sitten lapsi tai aikuinen. Tämänkin ajan voi korvata liikunnalla ja opiskelulla.

  3. No nytkö ne sen vasta hoksasi? Smartphone zombieita näkee joka koulun pihassa välituntien aikoina, ihan ekaluokkalaisista lähtien. Minecraft ja Fortnite korvaavat kommunikoinnin ja sosiaaliset taidot kehittyvät, kun ammutaan, tapetaan, rikotaan ja räjäytellään virtuaalimaailmassa.

  4. Varmasti haittaa ja se vasta haittaakin kun hän käy koulussa “oppimassa” jotain sellaista, jota ei voi ädille kertoa.

Comments are closed.