Koti Uutisia Kaleva: Magneettimedia julkaisi Kansallisen Vastarinnan kirjoituksen

Kaleva: Magneettimedia julkaisi Kansallisen Vastarinnan kirjoituksen

1

UK_MM_Oikeus

Oululainen sanomalehti Kaleva uutisoi perjantaina, että julkisuudessa tiuhaan ollut Magneettimedia-lehti julkaisi “äärioikeistolaisen järjestön kirjoituksen” verkkosivuillaan. Kirjoitus oli Kansallisen Vastarinnan toimituksen selonteko Magneettimedian päätoimittajan oikeudenkäynnistä Ylivieskassa.

Olimme lähettäneet toimittajamme paikalle 30.9., sillä arvasimme etukäteen, etteivät valtamediat tulisi antamaan palstatilaa Magneettimedian päätoimittajan puolustuspuheenvuorolle ja todisteille. Oikeudenkäynnin jälkeen muun muassa Yle ja Kaleva päättivätkin keskittyä itse oikeudenkäynnin kannalta täysin epäoleellisiin seikkoihin, kuten J. Kärkkäinen -yhtiön sisäiseen ilmapiiriin. Useamman tunnin kestänyt keskustelu sionistien roolista maailmanpolitiikassa ja -taloudessa jäi suurelle yleisölle täysin pimentoon.

Kalevan ylikorostetun roisit yritykset leimata Magneettimedia mystisen “äärioikeiston” edustajaksi tekivät uutisesta lähes humoristisen. “Kansallista Vastarintaa” (joka ei ole järjestö, vaan Vastarintaliikkeen tiedotuskanava) luonnehditaan näkemyksissään “jyrkäksi”. Kaivoipa Kaleva naftaliinista vuosien takaisen Oulun vaalikojukahakankin pönkittämään kantaansa.

Kalevan uutinen herätti nopeasti keskustelua niin lehden omilla verkkosivuilla kuin sosiaalisessa mediassakin. Useat lukijat olivat hämmentyneitä räikeän asenteellisesta uutisoinnista ja Magneettimedian mustamaalaamiskampanjan jatkumisesta.

Myös Turun Sanomat kirjoitti Vastarintaliikkeestä 4.10. Lehden haastatteleman politiikan tutkija Tommi Kotosen mukaan “äärioikeistolaisuus on nostanut päätään” Suomessa muun muassa Suomen Vastarintaliikkeen ansiosta.

 

Aiheesta lisää:

Kansallinen Vastarinta Magneettimedia-oikeudenkäynnissä
Kansallissosialismi ei ole äärioikeistoa!

Aiheesta muualla:

Magneettimedia: Kansallinen Vastarinta Magneettimedia-oikeudenkäynnissä
Magneettimedia: Miksi Magneettimediasta syntyi kohu?

1 KOMMENTTI

  1. Mitkä toimittajien huumoriviikot nyt on menossa? Joka toinen lehti kammoksuu erästä tervehtimis-skandaalia, josta jollain kummallisella aasinsillalla on päästy vaihteeksi nostamaan holokaustin valheet pöydälle, josta toki on luonnollinen siirtymä alkaa jauhamaan omiaan Vastarintaliikkeestä. Kaleva tuolla “Argh, joku media lainaa epäilyttävältä vaihtoehtomedialta artikkelin” -itkemisellään lyö sinetin näille huumoriviikoille. Mutta hienoa toimintaa KV:lta ja magneettimedialta!

Comments are closed.