Koti Uutisia Kaksi kolmasosaa Ison-Britannian “lapsipakolaisista” on aikuisia

Kaksi kolmasosaa Ison-Britannian “lapsipakolaisista” on aikuisia

2

Ison-Britannian maahanmuuttoviranomaisen David Boltin tekemän raportin mukaan noin kaksi kolmasosaa kuulustelluista Iso-Britanniaan pyrkivistä lapsipakolaisista on täysi-ikäisiä. Kesäkuuhun 2017 asti edeltävän vuoden aikana 2 952 lapsipakolaista haki turvapaikkaa Isosta-Britanniasta. Iän perusteella annettiin 705 kielteistä päätöstä, joista 618 ratkaistiin. Henkilöistä 65 prosentin eli 402:n todettiin olevan aikuisia.

Parlamentin jäsen Tim Loughton kertoi Daily Mailille: “Tämä on ollut ongelma jo jonkin aikaa. Olemme olleet liian hellävaraisia monen turvapaikanhakijan tapauksessa. He hyväksikäyttävät vieraanvaraisuuttamme antamalla väärennettyjä henkilötietoja itsestään. On oikein antaa turvapaikka niille, jotka ovat vaarassa, mutta liian usein olemme olleet liian luottavaisia.”

Boltin raportin mukaan viranomaiset arastelevat ja jättävät arvioimasta niitä, jotka väittävät olevansa alaikäisiä.

“Heillä ei ole koulutusta sellaisten johtopäätösten tekemiseen. Jotkut paikalliset viranomaiset ovat huolissaan hallituksen asettamasta käytännöstä, jossa epäselvässä tapauksessa toimitaan turvapaikanhakijan eduksi, ja he haluaisivat korostaa väärin perustein tehtyihin päätöksiin liittyviä riskejä, joissa aikuinen on samassa sosiaalihuollossa lapsen kanssa”, Bolt kertoo raportissaan.

Iso-Britannia on Irlannin ja Kyproksen lisäksi ainoa EU-maa, joka ei tee terveystarkastuksia lapsipakolaisten iän määrittämiseksi. Myös hampaiden tarkistukset on poissuljettu, sillä se on “epätarkka, sopimaton ja epäeettinen keino”, kertoo hammaslääketieteellinen yhdistys.Lähde: Daily Mail

2 KOMMENTIT

Comments are closed.