Koti Uutisia Kotimaa Jyväskylän terveyspalveluiden jonot kasvavat edelleen

Jyväskylän terveyspalveluiden jonot kasvavat edelleen

6

Jyväskylän seudulla kaupunki joutuu turvautumaan palveluseteleiden jakamiseen suun terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa. Tällä hetkellä hoitojonot ovat jopa 266 päivää. Pisin jonotusaika on keskussairaalan lähettyvillä sijaitsevalle Kyllön terveysasemalle. Myös maahanmuuttajien suosimalla asuinalueella Kuokkalassa suuhygienistin jono oli noin 147 päivää.

Palvelujohtaja Elina Tuppuraisen mukaan Jyväskylän suuterveydenhuollon asiakkaiden määrä on kasvanut vuodesta 2012 noin viidellä tuhannella asiakkaalla. Tuppurainen perustelee kasvanutta jonoa sillä, että ihmisillä ei vaihdeta hampaita enää niin helposti tekohampaisiin. Palvelujohtaja ei kuitenkaan viittaa jonojen kasvamisen syyksi viime vuosien massiivista rotumuukalaisten aaltoa.

Lähde: Suur-Jyväskylän lehti 6.3.2019

6 KOMMENTIT

 1. Yleensäkin JLK:n perusterveyspalveluiden taso on laskenut, koska näitä on alettu hiljaisuudessa hivuttamaan yksityisille toimijoille ja jäljelle jäävää henkilökuntaa vaihdettu (samaalla vähennetty) huonosti suomea taitaviin maahantulijoihin.
  Tämä heijjastuu pelkästään ajanvarauksen tai peruslääkärin käyntiin kuluvan odotusajan pidentyminen jopa tuntiin, koska asiakas ja henkilökunnan edustaja vaihtavat enemmän kuulumisia yms.
  Hyvä esimerkki on palkinnon hyvästä asiakastyytyväisyydestä saanut Huhtasuon terveyskeskus, joka ajettiin alas välittömästi palkinnon saatuaan.Tämä on myös maahantnkeutujien suosima terveysasema (johtunee että ympäröidville asuinalueille on näitä vapaamatkustajia asutettu romanien ohella).

 2. Kyllä tarvittaessa pääsee nopeampaa ja todella nopeasti jos kysymys on riskiryhmäpotilaasta ja lääketieteellisestä välttämättömästä hoidosta mistä on omakohtaista kokemusta. Kaksi eri tulehdusta ja kumpaakin tarvittiin kirurgista hoitoa. Toinen sellainen että tässä maassa ei ole montaa lääkäriä joka olisi edes nähnyt sitä.

  • Riippuu pisteytyksestä, suuri vaiettu salaisuus.
   Itselläni kesti pelkkä ajokorttitarkastus kokonaisuudessaan 6kk, koska lääkäri toimi aivan pelkällä tuulella ja mutulla. listahinta 61.80€ muuttui lähes 300€:ksi.
   Viimeinen kiusaus sai olla, täsätä lähin käyn rehellisesti yksityisellä enkä verorahoja kuppaavalla puoliyksityisellä.
   Itse kuulun kahteen eri riskiryhmään papereiden mukaan, mutta kun ei suomeen ole saatu yhtenäistä potilasjärjestelmää edes kaupungin sisälle, ei ole tullut kutsuja kontrolleihin tms.

 3. Kasvakoot jonot niin pitkiksi, että sheeple alkaa ymmärtämään, että Järjestelmän nöyrinä lampaina oleminen ja jonojen kasvaminen on toisiinsa sidottuja ilmiöitä.

  Kasvakoot jonot niin pitkiksi, että sheeple alkaa ymmärtämään, että kansallissosialismi on ainoa hallintomuoto joka pelastaa kansakunnan varmalta tuholta.

 4. Olen Leon kanssa täysin samaa mieltä. Valitettavasti elämme aikaa jossa tarvitsemme todellisen pohjakosketuksen.

  Vanhaan aikaan joku peltoaan päivittäin lapiolla kääntelevä suomalaisjermu olisi lähtenyt vallankumoukseen jo ajat sitten.

  Nykyaikana näitä energiajuomia kittaavia, ruumiin rakenteltaan heinäseivästä muistuttavia laihaläskejä ei kiinnosta kuin kuivien veto kahden tunnin välein. Ei siinä mietitä sulaako jollain hampaat suuhun vai ei. Kunhan jodelit ja tinderit toimii ja Instagram piippaa.

Comments are closed.