Koti Uutisia Jyväskylän adventtiseurakunta puuttui rasismiin

Jyväskylän adventtiseurakunta puuttui rasismiin

0

Jyväskylän adventtiseurakunta on avannut sivuston, jolle voi raportoida vähemmistöön kohdistuvasta rasismista.

UK_rasismikartta

Rasismi on syrjintää, kiusaamista ja väkivaltaa, joka tapahtuu ihmisen ihonvärin, rodun, kansallisuuden tai uskonnon takia. 23.3.2013 avattuun palveluun voi jokainen ilmoittaa kokemastaan tai näkemästään rasismista. Tapahtuma merkataan myös karttaan erivärisillä palloilla, jotka kuvaavat muun muassa rasistisia tekstiviestejä, uskonnon halventamista, väkivaltaa ja vihamielistä tuijotusta.

Seurakunnan pastori Ansku Jaakkola kertoi 24.3. Keskisuomalaisessa, kuinka rasismi on Jyväskylässä paljon vakavampaa kuin ymmärretään. “Uudet ystävämme ovat kertoneet, että huutelu ja nimittely on lähes päivittäistä. Sitä tapahtuu kaupoissa, kaduilla ja kouluissa”, pastori Jaakkola kertoo. Sivustolla lukee, että enemmistön rasistiset kokemukset ovat usein satunnaisempia ja lievempiä kuin vähemmistön kokemukset. Rasismia ympärillään näkevätkin useimmiten vain sitä etsivät ihmiset.

Seurakuntalaiset ovat auttaneet kaupunkiin saapuvien pakolaisten kotoutumista, mutta tiedossa ei ole, onko käännytettyjä maahantulijoita piiloteltu kuten Turun Mikaelinseurakunnassa taannoin.

Palvelu ei ole saanut lentävää lähtöä, sillä tällä hetkellä kartassa on yksi pallo. Tapahtuma on vuodelta 2011, joten palveluun kirjataan myös vanhoja tapahtumia.

 

Aiheesta muualla:

Ksml.fi