Koti Uutisia Kotimaa Juutalaisyhteistyöstä tunnettu professori: Suomen politiikka liian läpinäkyvää!

Juutalaisyhteistyöstä tunnettu professori: Suomen politiikka liian läpinäkyvää!

9
Oliver Hart ja Bengt Holmström.

Juutalaisen Oliver Hartin kanssa taloustieteen Nobel-palkinnon voittaneen Bengt Holmströmin mukaan Suomen politiikka on liian avointa. Hänen mielestään eliitin tulisi toisin sanoen peitellä toimintaansa nykyistäkin ahkerammin kansalta.

Holmströmin kannanotto on tyrmistyttänyt suomalaisia, sillä yleensä poliitikkoja ja virkamiehiä syytetään liian laajasta salailusta. Holmström ei kuitenkaan suhtaudu kritiikkiin vakavasti.

Holmströmin mukaan lisääntynyt avoimuus on syy kansan epäluottamukseen poliitikkoja kohtaan. Sen sijaan, että epäluotettavista poliitikoista hankkiuduttaisiin eroon, Holmström tahtoo eroon avoimuudesta.

– Kansa on lähtenyt sille linjalle, että sen pitää saada nähdä enemmän ja päättää enemmän asioista. – – Luullaan, että läpinäkyvyys on ratkaisu ongelmaan, mutta minä väitän, että se on osa ongelmaa, Holmström julisti Helsingin Sanomille.

Holmström sai kritiikkiä myös vuonna 2016, kun hän otti vastaan Nobel-palkinnon yhdessä juutalaisen Hartin kanssa. Kansainvälisesti arvostetuimpiin lukeutuva talousrikollisuustutkija William K. Black totesi, että Nobel-voittajien ajama talouspolitiikka oli syy kymmenen vuoden takaiseen finanssikriisiin, sillä heidän oppinsa kannustavat eliittiä rikollisuuteen.

– Vuonna 2016 palkittujen taloustieteilijöiden kannattama politiikka loi kriminogeenisen [rikollisuutta ruokkivan] ympäristön, joka tuotti ennennäkemättömän määrän eliittirikollisuutta ja talouskuplia. Lopulta tämä johti kansainväliseen finanssikriisiin ja lamaan, Black totesi.

Nyt Holmström pyrkii ruokkimaan myös Suomen sisäpolitiikassa trendiä, jossa vihamielinen eliitti saa ajaa omaa etuaan kansalta salassa.

Lähteet: Helsingin Sanomat, New Economic Perspectives

9 KOMMENTIT

 1. Mikä vitun politiikka? Kun lapsenpania narkomaani ministeri suojaa, kortsun voi vetää päähän.

 2. > eliitin tulisi toisin sanoen peitellä toimintaansa

  Älä paljasta, että olet tyhmä.

 3. Uskomatonta touhua, että tällaisia kaiken maailman “professoreja” koulutettaan miljoonilla, ja lopputulos on aina katastrofaalinen. Mihin niitä tarvitaan, kun talous etenee katastrofista toiseen ja ympäristö yskii? Ilmeisest sihen, että välistävetäjät voivat rikastua entisestään. Loppupelissä terve, tasapainoinen ja ympäristöä säästävä talous on aika yksinkertainen asia, mutta kun taloutta on ryhdytty pyörittämään “tieteellisesti” ja velkamoottorilla, niin ollaan siinä missä nyt ollaan.

   • Aivan. Putin-vetoinen maa näyttää pärjäävän omillaan melko hyvin, ja sekös jutkupankkiiria kismittää. Tosin, Venäjä on hännystelevinään jossain määrin myös Israelia, mutta Putin on taitava pressa ja laajalti suosittu roskamediakentän mustamaalauskampanjasta huolimatta.

    • Kannattaisi hieman lukaista Venäjän talouden tilasta ihan vaikka sikäläisiltä sivuilta; 2018 puolustusbudjetti on finaalissa jo nyt, koulutuksesta kera terveydenhoidon ja sosiaaliturvan on jo karsittu rankasti, vararahasto hupenee silmissä ja pohja paistaa jo ja valtion palkkalistoilla olevien palkanmaksu mättää.
     Samaan aikaan rakennetaan yli miljardin maksanut silta Kerchinsalmen yli Krimille ja syydetään rahaa ja “vapaaehtoisia” Syyriaan (hyvälle asialle tosin).

     Tsar Putain on kuunnellut tarkkaan oligarkkiensa hyviä neuvoja ja tulokset alkavat näkyä Netanjahun vierailuina ja Syyrian asetoimitusten jäädyttämisinä ynnä muina mukavina pikku juttuina. Kohta ollaan sielläkin sionistiveloissa ja pankkiirit nauraa paskaista naurua kun korkoa paukkuu koron päälle…

    • putin on itse jutikka, sekä tukemansa tahot oligargit ovat samoin jutikoita, jotka myös rahoittivat Kerchin sillan. Putinin isä osallistui 1930-luvulla ukrainalaisten kansanmurhaan. Ei ole omena kauas pudonnut.

     Seppo Lehto historioitsija Tampere

Comments are closed.