Koti Uutisia Sionismi Juutalaisuutta korostava laki astui voimaan Israelissa

Juutalaisuutta korostava laki astui voimaan Israelissa

3

Israelin parlamentissa on hyväksytty laki, jonka mukaan Israel on virallisesti juutalaisten kansallinen kotimaa, ja vain heillä on oikeus kansalliseen itsemääräämisoikeuteen maassa. Lain mukaan “yhdistynyt Jerusalem” on Israelin pääkaupunki ja heprea on maan virallinen kieli. Lainsäädännöstä äänestettiin äänin 62–55.

– Tämä on määrittävä hetki sionismin aikakirjoissa ja Israelin valtion historiassa, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi parlamentille äänestyksen jälkeen.

Uusi lainsäädäntö on raivostuttanut Israelin arabiväestön sekä opposition kansanedustajan Ahmed Tibin, joka kutsuu lakia rasistiseksi ja demokratian kuolemaksi. Arabian kieli menetti toisen virallisen kielen aseman, ja nyt sille jäi vain erityisasema. Israelin kansalaisista noin 1,8 miljoonaa puhuu äidinkielenään arabiaa. Vaikka vähemmistöillä on laillisesti samat oikeudet kuin muilla Israelin kansalaisilla, arabiväestö kokee syrjintää koulutuksessa, terveydenhuollossa ja asuntomarkkinoilla.

Netanjahun mukaan Israel on ainoa maa Lähi-idässä, joka kunnioittaa tasa-arvoa.

– Israel on juutalaisten kansallisvaltio, joka kunnioittaa kaikkien kansalaistensa oikeuksia. Kun pidän puheita ympäri maailmaa, toistan tämän olevan meidän maamme – juutalaisen kansan maa. Viime vuosien aikana jotkut yrittävät kyseenalaistaa tämän ja tällä tapaa he kyseenalaistavat olemassaolomme perustan. Tämä on se syy, miksi kirjasimme lakiin tämän olevan meidän hymnimme, meidän kielemme ja meidän lippumme. Eläköön Israelin valtio, Netanjahu julisti.

Lähteet: Yle, Ynet, Haaretz

3 KOMMENTIT

  1. “Netanjahun mukaan Israel on ainoa maa Lähi-idässä, joka kunnioittaa tasa-arvoa.”
    Kyllä.😂 Terroristi -ja roistovaltio Israelia pahempaa ei olekaan, juutalaiset eivät kunnioita kuin rahaa ja valtaa.

    • He noudattavat neuvostotasa-arvoa, jonka Orwellkin mainitsi kirjassaan “Eläinten Vallankumous”: Kaikki (eläimet) ovat tasa-arvoisia, mutta toiset (eläimet) ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

  2. Onhan noilla eläinten kurkkuja katkovilla, saatanallisesti molottavilla hiekka-apinoilla paljon yhteistäkin “kulttuuria”. Listikööt toisensa hevonvittuun tämän pallon päältä. Parempi kaikille.

    Suomi voisi ottaa tosin oppia tuollaisesta lainsäädäntämentaliteetista. Siinä ei ole mitään pahaa. Mutta suomalaista ei voi eikä pidä millään tavalla kiinnostaa noiden ali-ihmisten pelleily ja hiekkakakkujen rakentaminen. Keskitytään omiin elämiimme. Antaa Jaafetin poikien paahtua auringossa vähän lisää, niin ovat pian neekereitä nekin.

Comments are closed.