Koti Uutisia Rikos Juutalaispankki haastettiin oikeuteen “kansainvälisestä salaliitosta”

Juutalaispankki haastettiin oikeuteen “kansainvälisestä salaliitosta”

4

Yhdistyneet arabiemiirikunnat (Emiraatit) on päättänyt haastaa juutalaisen Goldman Sachs -pankin oikeuteen “massiivisesta kansainvälisestä salaliitosta”, jonka yhteydessä pankki lahjoi ulkomaalaisia poliitikkoja ja huijasi törkeästi sijoittajiaan.

Emiraattien valtiollinen IPIC-sijoitusrahasto vaatii vahingonkorvauksia Goldmanilta ja sen yksittäisiltä koronkiskojilta, sillä rahasto epäilee joutuneensa petoksen uhriksi. IPIC:n mukaan Goldman-pankkiirit lahjoivat rahaston entiset johtajat, jotta nämä tekisivät Goldmanin kannalta edullisia mutta Emiraateille vahingollisia sijoituspäätöksiä.

Haaste liittyy rahanpesuhankkeeseen, jolla Goldman riisti liittolaisineen malesialaisia veronmaksajia. Rikoskokonaisuus koskee muun muassa 6,5 miljardin dollarin lainaa, jonka juutalaispankki järjesti Malesian kansalliselle 1MDB-nimiselle sijoitusyhtiölle.

Yhdysvaltojen oikeusministeriön nostaman syytteen mukaan juutalaispankki osallistui vuosia kestäneeseen petosvyyhtiin yhdessä Malesian korruptoituneiden vallanpitäjien kanssa. Syyttäjä on todennut, että juutalaispankki hyötyi petoksista taloudellisesti, sillä Malesian eliitti lupasi vastineeksi turvata pankin liiketoiminnan tuottavuuden maassa. Goldman on kansainvälisesti tunnettu “sosialismia pankeille, kapitalismia kansalle” -periaatteesta, jonka mukaan reilun kilpailun ja markkinatalouden säännöt eivät koske finanssieliittiä.

1MDB:n oli määrä toimia valtion ohjaamana rahastona, jonka tuotot ohjattaisiin köyhyyden torjumiseen. Goldman ja Malesian poliittinen eliitti laativat kuitenkin salaliiton, jolla veronmaksajien rahat kuljetettiin kansalta piiloon ulkomaisten pankkien ja veroparatiisien kautta. Goldmanin avulla eliitti törsäsi köyhälle kansalle korvamerkityt rahat muun muassa taiteeseen, luksuskiinteistöihin ja elokuvaoikeuksiin.

Emiraatit on raivoissaan Goldmanille, sillä juutalaispankki huijasi lahjonnan avulla IPIC:n takaamaan 1MDB:lle järjestetyn lainan miljardeilla dollareilla. Kun 1MDB kaatui omiin rikoksiinsa, Emiraatit kärsi kipeitä tappioita. Tappioiden syyllisiä olivat rikolliset Goldman-pankkiirit, jotka olivat korruptoineet IPIC:n johdon.

Lähde: Financial Times

4 KOMMENTIT

 1. Martin Armstrong arvioi, että Goldman Sachs’in aika on ohi.
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/goldman-sachs-going-down-on-the-pi-target/

  Toisaalla netissä kerrotaan, että BlackRock yhtiö on vahvassa nousussa; ottamassa käsiinsä poliittisen vallan EU:ssa samoin kuin nyt poliittinen valta USA:ssa on Goldman Sachs’in käsissä.
  — Kansallinen Vastarinta: Juutalaisen finanssiyhtiön johtaja pyrkii Angela Merkelin seuraajaksi
  — (En laita linkkiä, koska muuten menee spämmiin.)

  Eiväthän valtiot voi harjoittaa “itsenäistä” poliittista toimintaa ellei heillä ole isäntää antamassa käskyjä.

  Enkä yhtään ihmettelisi, jos tuon oikeusjutun takana olisi itse BlackRock yhtiö. Kilpailevan yhtiön puukottaminen selkään. Business as usual.

 2. En ole koskaan nähnyt vasemmistolaisten enkä anarkistien kirjoittavan omilla sivuillaan yhtäkään Goldman Sachsia kritisoivaa artikkelia.

  Niissä on ollut vain muutamia pankkiautomaattien vasaralla hajottamisia sekä seteleiden polttamisia jonain “symbolisina aktioina kapitalismia vastaan” joilla ei ole minkäänlaisia oikeasti vahingollisia vaikutuksia pankkijärjestelmää kohtaan.

 3. Aika antisemitististä syyttää juutalaisia kansainvälisestä salaliitosta 😀

 4. Luin ensin että “Joulupukki haastettiin oikeuteen”. Lienee päikkäreiden paikka.

Comments are closed.