Koti Uutisia Juutalaisjärjestö avaa keskuksen “kybervihaa” vastaan Piilaaksoon

Juutalaisjärjestö avaa keskuksen “kybervihaa” vastaan Piilaaksoon

2

Aikaisemmin tässä kuussa liberaalit amerikkalaisjulkaisut Mother Jones ja Raw Story kirjoittivat, että Yhdysvaltain teknologiapiireissä on “natsiongelma”. Mother Jonesin artikkelissa todettiin, että tyypillinen Piilaakson työntekijän profiili täsmää hyvin myös tavalliseen moderniin äärioikeistolaiseen: valkoinen, nuori, teknisesti lahjakas mies. Artikkelissa todettiin myös, että kansallissosialistinen julkaisu Daily Stormer saa eniten kävijöitä ja lahjoituksia juuri samalta suunnalta. Myös liberaali maahanmuuttopolitiikka, joka sallii työnantajien tuoda valtavia määriä intialaisia työskentelemään tietoteknisille aloille erikoisviisumeilla, on luonnollisesti herättänyt raivoa päättäjiä kohtaan.

Kun tavanomaiset kontrolloidut tiedonlähteet käyvät yhä vanhanaikaisemmiksi, sosiaalinen media tekee tiedonkulun sensuroinnin yhä vaikeammaksi, mikä taas luo valtaeliitille ongelman. Vaikka juutalaiset omistavat suurimmat sosiaalisen median jätit Facebookin ja Googlen, ei se ole vainoharhaiselle Anti-Defamation Leaguelle tarpeeksi. Alla on lainaus USA Today -lehdestä:

“Juutalainen Anti-Defamation League avaa Kalifornian Piilaaksoon keskuksen taistellakseen nopeasti lisääntyvää netissä tapahtuvaa vihapuhetta vastaan. ADL:n toimitusjohtaja Jonathan Greenblatt aikoo ilmoittaa aiheesta The State of Hate -paneelissa SXSW-tietotekniikkakonferenssissa.

‘Kybervihan’ vastainen keskus kehittää teknologiaa ja asiantuntijoita ‘seuraamaan, analysoimaan vihapuhetta ja kiusaamista ja minimoimaan näiden vaikutusta’ Internetissä. Rakennus, joka avataan jossain päin eteläistä San Franciscoa seuraavan puolen vuoden sisällä, saa alkupääomansa eBayn perustaja Pierre Omidyarin investointifirmalta Omidyar Networkilta. ADL ei kertonut summaa, mutta Greenblatt sanoi sen olevan ‘kuusinumeroinen’.”

Juutalaisjärjestö on antanut itselleen jälleen valtuudet valvoa, mitkä mielipiteet ovat hyväksyttyjä ja mitkä eivät. Ennen netin läpimurtoa 1993 San Franciscossa ADL palkkasi entisiä CIA-agentteja tarkkailemaan ja vaikuttamaan useisiin paikallisiin aktivistiryhmiin kansallismielisistä vasemmistolaisiin.

 

Lähteet: The New York Times, USA Today, Daily Stormer, Mother Jones

Lue myös: Google jatkaa antifasistista ristiretkeään

2 KOMMENTIT

Comments are closed.