Koti Uutisia Juutalaiset painostavat Twitteriä

Juutalaiset painostavat Twitteriä

1

UK_Twitter_painostusUseasti sananvapauden puolesta puhunut mikroblogipalvelu Twitter joutunee nöyrtymään ranskalaisen tuomioistuimen ja juutalaisen opiskelijaryhmän vaateiden edessä. Lokakuussa Ranskassa juutalaisopiskelijaryhmä valitti viranomaisille, että Twitterissä julkaistut viestit rikkoivat lakia, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan. Tuolloin Twitter suostui poistamaan osan loukkaavista twiiteistä. Loukkaavat viestit oli merkitty aihetunnisteella #agoodjew.

Nyt pariisilainen tuomioistuin on määrännyt Twitterin luovuttamaan rasistista ja antisemitististä materiaalia levittäneiden käyttäjien tiedot viranomaisille. Aiemmin Twitter on kieltäytynyt luovuttamasta tietoja käyttäjiinsä liittyen. Arvostelun kohteena olevien viestien tietojen lisäksi Twitterin tulee tarjota ranskalaisille käyttäjille helppo tapa merkitä Ranskan lain vastaisia vihapuhetta sisältäviä viestejä.

Juutalaisopiskelijaryhmän puheenjohtajan mukaan ryhmä vaatii Twitteriltä vastuunkantoa. Hän myös kutsui päätöstä historialliseksi, koska Ranskan laki suojelee kansalaisia kaikkialla, myös Twitterissä.

 

Aiheesta muualla:

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/twitter+maarattiin+paljastamaan+vihapuheen+levittajat/a873479

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ranskassa-oikeus-komentaa-twitteria-avautumaan/619204/

Aiheeseen liittyen:

Twitter sensuroi kansallismielisen ryhmän käyttäjätilin Ranskassa

1 KOMMENTTI

  1. Onko olemassa mitään tai ketään, jota juutalaiset eivät tarvittaessa painostaisi? 😀

Comments are closed.