Koti Uutisia Juutalaiset ja muslimit riemuissaan Stephen Bannonin lähdöstä turvallisuusneuvostosta

Juutalaiset ja muslimit riemuissaan Stephen Bannonin lähdöstä turvallisuusneuvostosta

0

Amerikan juutalaiset ovat reagoineet nopeasti ja selvästi sen jälkeen kun presidentti Donald Trump poisti Stephen Bannonin kansallisesta turvallisuusneuvostosta.

“Kun Bannon oli neuvostossa, se oli ensimmäinen kerta, kun poliittinen strategisti oli neuvostossa, ja se heikensi hallintoa”, sanoi Jewish Community Relations Council of Greater Washingtonin toimitusjohtaja Ron Halber Haaretz-lehdelle. “Neuvoston ei pidä olla poliittisten motivaatioiden värittämä, ja amerikkalaiset – juutalaiset ja ei-juutalaiset – tulevat näkemään Bannonin poiston positiivisesti.”

Muut juutalaisryhmät olivat samaa mieltä, ja monet halusivat Bannonin kokonaan ulos Valkoisesta talosta. “Stephen Bannonin poisto neuvostosta on pieni askel oikeaan suuntaan, mutta emme ole tyytyväisiä ennen kuin hänet on poistettu Valkoisesta talosta”, ilmoitti juutalaisjärjestö J Streetin tiedottaja Jessica Rosenblum.

“Toivomme, että Stephen Bannonin poistaminen kansallisesta turvallisuusneuvostosta johtaa hänen poistamiseensa Valkoisesta talosta kokonaan”, sanoi rasisminvastaisen Southern Poverty Law Centerin puheenjohtaja Richard Cohen. Hän jatkoi: “Bannon on itse myöntänyt, että hän on antanut Breitbart Newsin avulla alustan uusille valkoisen ylivallan kannattajille. Hän on myös syyllinen Breitbartin kirjoittaja Sebastian Gorkan outoon nimeämiseen Valkoiseen taloon huolimatta hänen yhteyksistään antisemitistisiin äärioikeistolaisryhmiin Unkarissa. Mitä nopeammin Gorka lähtee Washingtonista, sitä parempi.”

Rabbi Jill Jacobs juutalaisesta T’ruah-järjestöstä sanoi Haaretzille: “Tämä on ensimmäinen positiivinen askel, mutta emme voi levätä ennen kuin Stephen Bannon on erotettu virastaan päästrategistina. Henkilöllä, joka on pyörittänyt valkoista ylivaltaa ajavaa sivua ja joka on avoimesti kertonut haluavansa kaaosta maailmaan, ei ole mitään asiaa Valkoisessa talossa.”

Bend the Arc Jewish Actionin toimitusjohtaja Stosh Cotler ja Muslim Public Affairs Councilin puheenjohtaja Salam al-Marayati julkaisivat yhdessä lausunnon julistaen Bannonin poiston neuvostosta suureksi voitoksi “Trumpin vastaisille”: “Stephen Bannonin poistaminen kriittisestä päätöksenteosta neuvostosta on mahtava voitto, ei ainoastaan heille, jotka ovat vihastuneet hänen valkoista ylivaltaa kannattavasta islam- ja juutalaisvastaisesta ideologiastaan, vaan se on voitto kaikkien amerikkalaisten turvallisuudelle.”

Pitkän linjan oikeistolainen aktivisti Bannon on ollut alusta lähtien napit vastakkain Trumpin juutalaisen vävyn Jared Kushnerin kanssa, joka oli avoin liberaali ja demokraatti, kunnes Trump valittiin. Jewish Telegraphic Agencyn mukaan Bannon oli kutsunut tätä “globalistiksi” ja “aisankannattajaksi”.

Valkoisen talon mukaan Bannon oli neuvostossa vastavoimana erotetulle Michael Flynnille, jota syytettiin turkkilaiskytköksistä ja joka ei osallistunut yhteenkään kokoukseen. Hän palvelee yhä Valkoisen talon “päästrategistina” uudessa virassa, joka luotiin vain häntä varten.

 

Lähteet: Diversitymachtfrei.blogspot.com, JTA