Koti Uutisia Rikos Juutalainen pikavippiyhtiö romahti – uusi järjestö hyökkää koronkiskojia vastaan

Juutalainen pikavippiyhtiö romahti – uusi järjestö hyökkää koronkiskojia vastaan

3

Juutalaisten perustama pahamaineinen Wonga-pikavippiyhtiö on joutunut velkasaneeraukseen rikostensa vuoksi Britanniassa. Pikavippiyhtiöt ovat joutuneet ahtaalle, sillä yhä useammat kansalaiset ovat alkaneet taistella laillisten oikeuksiensa puolesta koronkiskojia vastaan.

Juutalaisten Errol Damelinin ja Jonty Hurwitzin rakentama pikavippiyhtiö on ollut Britanniassa julkisen inhon kohde jo vuosia. Wonga tuli tunnetuksi jopa 5 853 prosenttiin kasvaneista koroista sekä yhteiskunnan haavoittuvaisimpiin ihmisiin kohdistetuista kampanjoista, minkä vuoksi monet kutsuivat yhtiötä “laillistetuksi mafiaksi”.

Kansalaisjärjestöjen ahkeran kampanjoinnin vuoksi Wonga on kuitenkin ajettu konkurssin partaalle. Ensin Wongaa pakotettiin supistamaan maksimikorkonsa “vain” 1 500 prosenttiin, mikä leikkasi rajusti juutalaisyhtiön kannattavuutta. Seuraavaksi kansalaiset alkoivat vaatia korvauksia rikollisen suuriksi paisuneista korko- ja palveluhinnoista sekä tekaistuista maksumuistutuksista.

Juuri korvausvaatimukset olivat korsi, joka katkaisi kamelin selän. Wonga on ajautunut nyt velkasaneeraukseen, ja britit toivovat yhtiön tuhoutuvan kokonaan. Wongaa jäävät kaipaamaan lähinnä World Jewish Reliefin ja Jewish Caren kaltaiset järjestöt, jotka ovat saaneet pikavippiyhtiöltä avokätisiä lahjoituksia.

Tuore kansalaisjärjestö Debt Hacker pyrkii nyt varmistamaan, että mahdollisimman moni pikavippiyhtiö kokee Wongan kohtalon. Järjestön puhemies Alan Campbell totesi tällä viikolla medialle, että Debt Hacker tarjoaa tavallisille kansalaisille helppoja ja ilmaisia Internet-työkaluja korvausvaatimusten laatimiseen.

Debt Hackerin tavoite on ajaa paitsi koronkiskojat konkurssiin myös palauttaa mahdollisimman suuri osa varastetusta omaisuudesta takaisin kansalle.

Lähteet: The Guardian, FT Money Show

3 KOMMENTIT

 1. Ottamatta kantaa pikavippien tai lainojen nykyiseen korkoon, olen sitä mieltä, että pikavippien ja kaikkien lainojen
  — korkoihin ei tarvita kattoa,
  — kaikissa tapauksissa lainasta pitää selvitä maksamalla alkuperäinen vippi- tai lainasumma kaksinkertaisena takaisin
  — maksoipa tuon loppusuorituksen yhdessä tai useammass erässä tai
  — maksoipa lainan takaisin viikon päästä tai vuoden.

  Entäpä sitten clearingvaluutta! Mikä sen pitää olla? Jos olet vaikkapa lainannut kilon kultaa, mutta et halua maksaa takaisin kullassa, voitko suorittaa maksun jossakin fiat-valuutassa ja jos voit, niin mikä sen valuutan pitää olla?

  • Ei saisi olla olemassa koronkiskontaa lainkaan. Koko parasiittiluokka on hävitettävä.
   Kansallissosialistisessa valtiossa työttömyyttä kun ei ole lainkaan, niin ratkaisuna voisi olla keskinäisen avustamisen kassa työpaikalla tai vastaava valtiollinen laitos. Mutta muuten kansalaisten tapa hankkia tavaroita olisi sellainen: säästät ensin – kulutat sitten. Kun raha on valtiollinen niin ei olisi tarvetta jatkuvasti lainata.

 2. Ei juutalaiset “välitä” maallisesta omaisuudesta. Nämä on taas niitä “uusnazien” “valheita”.

Comments are closed.