Koti Artikkelit Juutalainen hakkeriyhtiö vakoilee Googlen, Applen, Facebookin ja Amazonin pilviä

Juutalainen hakkeriyhtiö vakoilee Googlen, Applen, Facebookin ja Amazonin pilviä

3

Talousjulkaisu Financial Times (FT) paljasti loppuviikosta, että Israelissa perustettu hakkeriyhtiö NSO kykenee vakoilemaan älypuhelimia ja tietokoneita laajemmin kuin aiemmin on uskottukaan. Juutalaisyhtiön rikokset yksityisyydensuojaa vastaan uhkaavat lähes kaikkien länsimaalaisten elämää.

Amerikkalainen tietoturva-asiantuntija Edward Snowden totesi viime syksynä, että Israel on poliittisen vakoiluteknologian globaali markkinajohtaja. Snowden viittasi tuolloin erityisesti israelilaiseen NSO-yhtiöön, jota hän syytti osallisuudesta Saudi-Arabian hallitusta arvostelleen Jamal Khashoggin salamurhaan. Saudi-Arabia ja Israel ovat liittolaisvaltioita.

Snowden kutsui NSO:n kaltaisia israelilaisyrityksiä ”johtajiksi” toimialalla, jossa yksityiset teknologiayhtiöt myyvät vakoiluohjelmia kansalaisia sortaville hallituksille. NSO:n kehittämä Pegasus-ohjelma voi muuttaa pahaa-aavistamattoman kansalaisen älypuhelimesta hetkessä vakoilulaitteen, mikä tehostaa ”ei-toivottuihin” ihmisiin kohdistuvaa salaista seurantaa ja jopa väkivaltaa.

– Se [NSO] on kaikista likaisin peluri tällä alalla; se myy murtautumistyökaluja, joita käytetään aktiivisesti toisinajattelijoiden, oppositiohahmojen sekä aktivistien ihmisoikeuksien polkemiseen, Snowden jyrisi.

Vuosi sitten Tekniikka & Talous -lehti uutisoi myös, että sionistiyhtiön kehittämä Pegasus on saastuttanut jo ainakin 45 maata, mukaan lukien useat Euroopan maat. Tiedustelupalvelut eri valtioissa ovat käyttäneet Pegasusta FT:n mukaan jo vuosien ajan kansalaisten älypuhelinten sisällön urkkimiseen. Lisäksi NSO on aiemmin paljastunut WhatsApp-viestisovelluksen hakkeroineeksi tahoksi.

FT uutisoi, että NSO:n lonkerot yltävät luultuakin laajemmalle. Lehti pääsi käsiksi NSO:n salaisiin asiakirjoihin ja luottamuksellisiin markkinointimateriaaleihin, joiden mukaan juutalaisyhtiö on kehittänyt tekniikoita Applen, Googlen, Facebookin, Amazonin ja Microsoftin pilvipalveluiden salausten murtamiseen. Nyt juutalaiset myyvät murtautumistyökaluja muun muassa eri maiden salaisille poliiseille ja muille “turvallisuusalan” toimijoille.

Murtautumalla teknologiayhtiöiden pilviin NSO kykenee pääsemään käsiksi myös käyttäjätietoihin, jota ei ole tallennettu varsinaiselle älypuhelimelle. Juutalaisyhtiö ja sen asiakkaat kykenevät vakoilemaan muun muassa kansalaisten sijaintihistoriaa, arkistoituja viestejä sekä valokuvia. NSO:n vakoiluteknologia on niin kehittynyttä, ettei kohteen tietoihin murtautuminen vieraalla laitteella laukaise tyypillisen varoitus- ja varmennussähköpostin lähettämistä kohteelle.

Juutalaisyhtiö pystyy vakoilemaan myös tuoreimpia iPhone- ja Android-puhelimia. Lisäksi juutalaiset kykenevät haittaohjelmien avulla valvomaan reaaliajassa kaikkea sisältöä, jota käyttäjien pilviin ladataan esimerkiksi pöytätietokoneilta sekä tableteilta. Tuoreet paljastukset ovat olleet kiusallisia suurille teknologiayhtiöille, jotka ovat tähän asti vannoneet palveluidensa tietoturvan nimiin.

NSO:n käyttämä teknologia on peräisin Israelin armeijalta, joka kehitti sen alun perin sotilaskäyttöön aseeksi sionismin vihollisia vastaan. NSO:n haittaohjelmia on löydetty muun muassa ihmisoikeusaktivistien ja toimittajien älypuhelimista eri puolilla maailmaa. Yhtiö on hiljattain haastettu oikeuteen miljardista dollarista, koska sitä syytetään yhteistyöstä diktatuurien kanssa.

Lähde: Financial Times

3 KOMMENTIT

  1. Enpä moista sontaa ole koskaan käyttänyt. Kotisivutilaa omalta serveriltä löytyy.

Comments are closed.