Koti Uutisia Ulkomaat Juutalainen feministi vaatii IKEA:lta shekeleitä – ultraortodokseille suunnatussa katalogissa ei yhtään naista

Juutalainen feministi vaatii IKEA:lta shekeleitä – ultraortodokseille suunnatussa katalogissa ei yhtään naista

2

Ortodoksijuutalainen feministi Hannah Katsman haastaa nyt IKEA:n israelilaistuomioistuimen eteen sukupuolisesta syrjinnästä. Syy tälle on, että yritys on tehnyt erityiskatalogin ultraortodoksijuutalaisille, ja tässä materiaalissa ei näy ainuttakaan naista.

Katsman törmäsi katalogiin sen pudotessa hänen postilaatikostaan vuonna 2017. Hän otti sen jälkeen yhteyttä organisaatioon, joka tekee juridista työtä samankaltaisten tapausten kanssa. Katsmanin mukaan katalogi syrjii naisia ja välittää sanoman, ettei naisten läsnäolo ole toivottavaa. Hänen mukaansa katalogi on halventanut, järkyttänyt ja traumatisoinut ultraortodoksijuutalaisia naisia.

Katsman vaatii IKEAA maksamaan 1500 shekeliä vahingonkorvauksia kymmenelle tuhannelle ultraortodoksijuutalaiselle naiselle. IKEA:n Ruotsissa sijaitseva pääkonttori on pyytänyt anteeksi katalogin johdosta. Vastaavaa katalogia on levitetty Saudi-Arabiassa.

Lähteet: Nordfront, RT

2 KOMMENTIT

  1. Höh, leikkokikkelit tekevät ihan itse samaa. Esim. kaikista Pentagoni-, USA:n armeija- ja NATO-kuvista postetaan juutalaiset naiset. Niissä kuvissa näkyy todella vähän naisia, kaikki ovat miehiä. Minkäslaista syrjintää tämä sitten on?

  2. Hyvänen aika. Eikö tässä maailmassa saa olla yhtä ainoaa paikkaa, jossa ei olisi naista.

Comments are closed.