Koti Uutisia Kotimaa Junes Lokka sai tuomion journalistisesta työstään

Junes Lokka sai tuomion journalistisesta työstään

6
junes_lokka
Junes Lokka.

Kansalaisaktivisti ja kaupunginvaltuutettu Junes Lokka sai keskiviikkona 70 päiväsakkoa Oulun käräjäoikeuden antamassa tuomiossa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomio koskee videota ranskalaismiehen puheesta, johon Lokka teki suomennoksen. Itse puhujaa ei ole tuomittu tai syytetty mistään liittyen puheeseen. Hän ei myöskään saanut toimia todistajana oikeudenkäynnissä.

Lokka itse totesi jo oikeudenkäynnissä tuomarille tulevansa saamaan tuomion ”rikoksestaan”, sillä kyseisellä rikosnimikkeellä nostetut syytteet menevät lähes 100% varmuudella läpi kumileimasimena toimivassa oikeuslaitoksessa tilastojen mukaan. Lokka onkin päättänyt nauttia näytösoikeudenkäynnin tuomasta julkisuudesta ja hän onkin sen varjolla tuonut esille oikeuslaitoksen tekopyhyyttä. Oikeudesta saatu sakko siis toimiikin käytännössä mainoskuluna Lokalle.

Tuomiolauselmassa on tuomarin kirjoittamana löydettävissä myös tahatonta huumoria. Oikeuslaitoksen mukaan ”poliitikonkin tai tällaisessa tilaisuudessa puhujan on tärkeää välttää puheessaan ilmaisuja, jotka ovat omiaan ruokkimaan suvaitsevaisuutta.”

Suosittelemme lukijoitamme noudattamaan oikeuslaitoksen neuvoa.

6 KOMMENTIT

  1. Puhujaa ts. ranskalaismiestä ei voida haastaa oikeuteen hänen nauttiessa diplomaattista suojaa, vaikka hän itse olisi halunnutkin tulla todistamaan niin em. suoja estää myös tämän.

  2. Jos olisi vaan tehnyt tekstitykset ja jättänyt julkisemisen ranskalaismiehelle, niin ei olisi saanut tuomiota. Toisaalta tuolla päiväsakolla kannattaisi värvätä jatkossakin Lokan kaltaisia julkaisemaan laitonta materiaalia. Vassareissa tällaisia bulvaaneiksi sopivia löytyy “pilvin pimein”.

  3. Nämä ns. “kiihotukset kansanryhmää vastaan” ovat poliittisia tuomioita, joilla pyritään hiljentämään kansallismieliset. Kämyjen ei tule pelätä vihapuhetuomioita vaan pikemminkin “kuormittaa” poliisia ja oikeuslaitosta “vihapuheilla.” Mitä useampi saa tuomion, sitä nopeammin suuri yleisö alkaa kyseenalaistaa tuomioitten oikeutuksen.

  4. 70 päiväsakkoa on kova tuomio. Katsokaapa mitä pitää tehdä saadakseen moisen tuomion.

    Oikeasta taposta selviää 50 päiväsakolla eli 600 eurolla – ainakin jos olet poliisi. Tämä voi näyttää vitsiltä, mutta on totta! Poliisi Marianne Kiukkonen ajoi miehen yli – mahdollisesti tahallaan, sillä hänellä on yhteyksiä mm. vankilassa kovia tuomioita istuviin liivijengiläisiin – joka kuoli lähes välittömästi sairaalassa saman päivän aikana.

    Kiukkonen on tuomittu myös urkinnasta (katsoi ainakin kolmen ihmisen tietoja, joita todennäköisesti sitten luovutti muille rikollisille kavereilleen) sekä visiitistä 10 vuoden tuomiota istuvan miehen selliin omana virka-aikanaan. Puolitoistatuntisen vierailun aikana hän todennäköisesti luovutti Cannonball-jengiläiselle korvaamatonta tietoa kuulusteluista, poliisin tutkinnoista(!) sekä muiden syytettyjen ynnä pidätettyjen lausunnoista; tietoa jota liivijengiläinen ei olisi mitenkään muuten voinut saada haltuunsa.

Comments are closed.