Koti Uutisia Julkinen mielipide muuttumassa: Israel-boikotoijien murskavoitto yliopistossa!

Julkinen mielipide muuttumassa: Israel-boikotoijien murskavoitto yliopistossa!

4

UK_UoE_sign

Lounais-Englannissa sijaitsevassa Exeterin yliopistossa järjestetyn oppilaskunnan äänestyksen tulos puhuu selvää kieltään muutoksen tuulista kuluttajien suhtautumisessa Israelin laittomaan ja epäeettiseen toimintaan: 86 prosenttia äänestäneistä kannattaa laittomissa siirtokunnissa valmistettujen tuotteiden boikottia.

Seurauksena Israelin viimeisimmästä 50-päiväisestä, yli kahden tuhannen palestiinalaisen hengen vaatineesta hyökkäyksestä, päätti Exeterin yliopiston oppilaskunta järjestää äänestyksen boikotista roistovaltiossa valmistettuja tuotteita kohtaan. Ylioppilaskunta päätyi äänestyksen järjestämiseen vastaanotettuaan satoja pyyntöjä koskien oppilaiden kannanottoa tilanteeseen. Kampanja sai laajaa kannatusta yliopiston opettajakunnalta, mukaan luettuna maailman kuulu historioitsija Ilan Pappe, joka onnitteli kampanjan järjestäneitä oppilaita ja totesi äänestyksen olevan “vasta alkua”. Exeterin yliopisto on viime vuosina äänestetty toistuvasti Britannian kymmenen parhaan yliopiston joukkoon.

Äänestys on merkittävä voitto taistelussa ahneuden ajamia suuryrityksiä ja Israelin harjoittamia laittomuuksia vastaan. Tapaus osoittaa selvästi, ettei räikeä mainonta, propaganda tai totuuden peittely toimi loputtomiin – totuus tulee aina lopulta julki.

Lähde: BDS Movement

4 KOMMENTIT

  1. Onko tässä nyt siis lopputulos ollut sama, kuin porukan “tykkää”-klikkauksella facebookissa? Eli ovat olleet boikotoinnin puolesta, mutta asia ei vaadi muita toimenpiteitä?

    • Nuoret ovat yleensä melko radikaaleja ajatustensa suhteen. Tässäkin tapauksessa voi olettaa että yliopiston opiskelijat puhuvat asiasta ympäristöilleen ja ainakin hetken noudattavat boikotteja. Se jos mikä on osaltaan levittämässä tietoa.

      Saas nähdä minkälaisen uutisen tämä vielä aiheuttaa. Voisi kuvitella että muissa yliopistoissa asiaa suhtaudutaan jollain tavalla. Ei välttämättä samalla tavalla, mutta kun asiasta puhutaan niin jo se on hyvä asia.

  2. Valitettavasti Israelin vastustaminen ei vltmt tarkoita yhtään mitään muuta. Monet vihervassarit eivät pidä Israelin palestiinalaispolitiikasta, mutta se jääkin siihen , juutalaisten rikoksista eurooppalaisia kohtaan ei joko tiedetä mitään tai hyväksytään ja vaietaan.

Comments are closed.