Koti Uutisia Joutsaankin tulossa vastaanottokeskus

Joutsaankin tulossa vastaanottokeskus

3

UK_Joutsa

Keski-Suomessa sijaitseva noin 5 000 asukkaan Joutsa on saamassa vastaanottokeskuksen. Keskus on perusteilla lakkautettuun Rantasipi-hotelli Joutsenlampeen. “Suomen Punaisen Ristin edustajat ovat käyneet tarkistamassa Joutsenlammen tilat ja hyväksyneet ne”, kunnanjohtaja Harri Nissinen kertoo Keskisuomalaiselle.

Vastaanottokeskuksen perustamisesta kerrottiin maanantaina Joutsan kunnanvaltuutetuille ja medialle. Hotellirakennuksen omistaja kiinteistösijoitusyhtiö CapMan on vuokraamassa kiinteistön vastaanottokeskuksen käyttöön. Asiasta ei ole neuvoteltu joutsalaisten kanssa. “Vastaanottokeskus tulee yksityisen omistamiin tiloihin, joten valtuusto ei siitä päätä”, Nissinen sanoo.

Keskuksen perustaminen Joutsaan ei kuitenkaan ole vielä lyöty täysin lukkoon. SPR:n Länsi-Suomen piirin aluetoimiston toiminnanjohtaja Pekka Annala kertoi saavansa vuokrasopimusluonnoksen tällä viikolla. Annala pitää todennäköisenä, että vastaanottokeskus tulee Joutsaan. “Tilanne vaikuttaa erittäin hyvältä”, hän sanoo.

 

Lähteet: Keskisuomalainen, Joutsan Seutu

Aiheeseen liittyen:

Pakolaistulva Euroopassa: nopea tilannekatsaus
Vastaanottokeskukset: nopea tilannekatsaus

3 KOMMENTIT

  1. Kuinkahan monta yksittäistapausta tuonne nyt sitten pusketaan? Kerran olen Joutsassa käynyt ja ei siihen kuvaan kyllä taida maahanmuuttaja mahtua…

  2. Saattaapi tuoda “mukavasti” etnistä värinää 5000 asukkaan kuntaan viikonloppuisin, kun mamut lähtevät discorahoineen Huttulaan.

Comments are closed.