Koti Uutisia Ulkomaat Journalisteille on kehitteillä järjestelmä, joka varoittaa seksismistä

Journalisteille on kehitteillä järjestelmä, joka varoittaa seksismistä

3

Financial Times -lehti (FT) on kehittänyt botin, joka varoittaa toimittajaa, mikäli artikkelissa lainataan liikaa miehiä. Tutkimuksen mukaan 21 prosenttia finanssi- ja teollisuusalan artikkeleissa esiintyvistä lainauksista on naisilta, loput 79 prosenttia miehiltä. FT kokee asian ongelmallisena sukupuolitasa-arvon kannalta. Tarkoituksena on myös tavoittaa paremmin naislukijoita.

FT varoittikin henkilökuntaa siitä, että jatkossa artikkelit ja muut kirjoitukset tullaan analysoimaan. Syynä on tekoälyn kehitys. Samalla FT on lisännyt naisten kuvia artikkelikuvissaan. Tasa-arvon nimissä FT on myös panostanut toimittajiin erilaisista etnisistä taustoista.

Sosiaalisessa mediassa vastaanotto on ollut molemminpuolista. Osa reaktioista on myönteisiä uutista kohtaan, osa taas kriittisiä sen suhteen, että luodaan robotti, joka pakottaa poliittista korrektiutta.

Lähde: RT

3 KOMMENTIT

  1. Lahjomaton PolRo valvoo, että jatkossa myös sodomiitit ja muunsukupuoliset saavat vankan äänensä kuuluviin finanssijulkaisuissa.

  2. FT:n uskottavuus heikkenee. Siteerauksien ja julkisuuteen noston syy ei ole sukupuoli vaan asia. FT on sairastunut poliittiseen korrektiuteen. Lehti on kallis tilata, yli 1000 euroa vuodessa.

Comments are closed.