Koti Aktivismiraportit Jouluinen tempaus Turussa

Jouluinen tempaus Turussa

11

20.12.2015 Lauantaina Vastarintaliikkeen väki jalkautui Turun kävelykadulle jouluisen tempauksen merkeissä.

Joulu on hyvää ruokaa ja antamisen iloa; joulu on rakkaita ihmisiä ja rauhaa; joulu on aika katsoa menneeseen vuoteen ja elää hetkessä; jouluna taistelutantereet hiljenevät, tehtaat tyhjenevät ja kiire kaikkoaa. Jouluna suomalainen voi tuntea olevansa osa jotain suurempaa kokonaisuutta.
Hyvää joulua!

Toivoo: Kotiväki

Vko51_JoulupTku_1
Vko51_JoulupTku_2
Vko51_JoulupTku_3
Vko51_JoulupTku_4
Vko51_JoulupTku_5

11 KOMMENTIT

 1. Herranen aika. Onko Turun kaduilla ollut liikkeellä “natsi-pukki”, eikä mikään lehti ole kauhistellut asiaa?

  Kiitettävää koko perheen aktivismia

  • Kohdassa 0:46 tarjotaan ilmeisesti makeisia maahanmuuttajataustaiselle lapselle. Ainakin hänen äitinsä näyttää aasialaiselta. Joten tuskinpa mikään lehti kehtaa teeskennellä kauhistunutta 🙂

 2. Hei aivan mahtava ja onnistunut tempaus. Ihmisille jaettiin onnistuneesti iloista mieltä ja liikkeestä hyvää kuvaa. Hienoa Turku!

 3. Aika yllättävä tempaus teiltä! Positiivisessa mielessä siis 🙂

  Hyvät joulut kaikille!

 4. Hyvää joulua kaikille!

  Joulu on tosiaan hienoa aikaa. Jotain mikä meitä eurooppalaisia yhdistää ja vihanpidot unohtuvat. Siksipä moni kommunisti ja juutalaiset kihisee raivoissaan jouluna 🙂

  • Ja eikös teillä ole Turussa vielä lunta? Ehkäpä yöllä ehtii satamaan, valkoinen joulu 🙂

 5. Ai että oli kiva lukea tällaisesta. Hieno juttu!

  Ja hyvää joulua teillekin, kiitos kuluneesta vuodesta – teette hyvää työtä!

 6. Mahtavaa toimintaa! Pidän tosin koko Joulurauha juttua vähän tekopyhänä. meinasin et jos olis jaksanut mennä sen julistukseen ison banderollin kanssa ‘Rauha kerran vuodessa, koko vuosi sotaa’ tai jotain. Huomaa muuten että joulu on kristillistä perinteestä juontuva juhla (joka taas periytyy vanhemmasta), siinä missä kirkko houkuttelee itsekeskeistä laumaa sillä että ole nyt kiltti ja käyttäydy niin kuollessas saat palkkion tai muuten. Joulupukki on siis tislattu jumala tässä tapauksessa ja toimi vuosisykleinä koko elämän sijaan. kristinuskoa lapsille.

  • No se joulu mitä täällä täällä on vietetty on ollut puhtaasti kristillinen juhla jo vuosisatoja. Ennen kristillistä joulua mm. roomalaiset ja germaanit viettivät omia talvijuhliaan näin talvipäivänseisauksen aikoihin ja kun kristinusko levisi niin kristuksen syntymäjuhlaa alettiin viettämään sitten samoihin aikoihin. Ja joulupukkihan ei liity krsitinuskoon muuten millään tavalla. Nykyään joulu joulupukkeineen on enemmänkin kapitalistinen ylikaupallistettu kulutusjuhla jossa lapsille iskostetaan ahneuden ja materian kulttuuria. Mielummin otan perisuomalaisen kristillisen joulun kuin amerikkalaisen kulutusjuhlan.

  • Eiköhän se ole niin, että joulu sun muut kalenteripyhät ole luonnon kiertokulun mukaan sijoittuvia päiviä ja kristillinen perinne ominut ne itselleen.

 7. Hyvää joulua! Joulu on varmaan monelle muulle kuin itsellenikin jotain paljon muuta kuin se kristillinen juhla jolloin ylistetään jumalaa ja jeesusta. Vaikkakin se juontaa juurensa siitä. Itselleni se merkitsee perhejuhlaa jolloin on perhe koossa ja jolloin nautitaan hyvistä ruoista,seurasta ja vietetään aikaa läheisten kanssa mitä muulloin kenelläkään tunnu riittävän.

Comments are closed.