Koti Uutisia Kotimaa Jopa 73 prosenttia yrityksistä jo nyt ongelmissa koronan takia

Jopa 73 prosenttia yrityksistä jo nyt ongelmissa koronan takia

4

Suomen Yrittäjät kertoo, että jopa 73 prosenttia yrityksistä on jo nyt kohdannut ongelmia koronaviruskriisin takia. Maksuvaikeuksia kriisin vuoksi on tullut 23 prosentille yrityksistä. Kriisi on vasta aluillaan, mutta yritykset ovat alkaneet jo ottaa osumaa.

Eniten kriisi on vaikuttanut kaupan alalla, jossa asiakasmäärät ovat pudonneet radikaalisti. Vähiten se on vaikuttanut rakennusalalla, jossa sielläkin jopa 55 prosenttia yrittäjistä kertoo jo kohdanneensa ongelmia.

Yli kolmannes yrityksistä on jo aloittanut lomautukset tilanteen vuoksi. Suomen Yrittäjät arvioikin, että lomautusten piirissä on jopa 300 000 työntekijää. Se tulee olemaan valtava haaste esimerkiksi työttömyyskassoille.

Hallituksen ratkaisu on ollut taata yrittäjille lisävelan ottaminen. Lisävelka ei kuitenkaan ole monille yrityksille järkevä vaihtoehto, sillä epävarmassa tilanteessa se voi aiheuttaa velkakierteen syntymisen.

Samaan aikaan eliitti kuitenkin lahjoittaa ilmaista veronmaksajien rahaa globaaleille jättifirmoille, jotka eivät muutenkaan ole vaarassa joutua konkurssiin. Pienyritysten mahdolliset massakonkurssit tulevat aiheuttamaan pitkäaikaisia taloudellisia ongelmia niin paikallisessa kuin globaalissa mittakaavassa.

Lähde: Satakunnan Kansa

4 KOMMENTIT

 1. Onneksi rakennusalallakin kuulee lähinnä vain vierakielistä molotusta joten suomalaisten ostovoimassa tämä ei paljoa paina.

  Päättyy koronashow sitten nopeasti tai ei, on fakta se, että ponzihuijaus on jälleen syklissä, jossa romahdus on jokatapauksessa väistämätön.

  Nyt pitää vain pitää huoli siitä, että juutalaiset ja muut bilderbergiläiset eivät käytä tätä tilaisuutta minkään uuden alistavan paskan luomiseen.

  • Jos juutalaisille meinaa tulla takkiin, niin silloin rukataan vain lakeja ja — voilà! — ongelma on ratkaistu. Tämä kun lasten leikki: isommat lapset keksivät säännöt ja muuttavat niitä mielensä mukaan leikin edetessä. Tässä esimerkkinä EKP:n laillistettu rahanväärennös ja rahanpesu: kierrätetään kriisimaiden velkakirjat esim. Suomen kautta, sillä “EKP ei itse voi suoraan ostaa niitä jäsenmailtaan” — sillä näin siis he ovat itse omat pilipalisääntönsä kirjoittaneet. Helppoa, eikö?

   • MIKÄÄN MÄÄRÄ kulutusta TAI toisaalta säästöjä ja leikkauksia EI pelasta meitä tuholta tässä korolliseen velkaan perustuvassa huijaussysteemissä. Olemme aina lopulta saman ongelman äärellä: meillä ei ole tarpeeksi rahaa. Toki pärjäämme nyt luottokortteinemme ja pikavippeinemme, mutta mitä sitten, kun juutalainen kiristää hinnat niin ettei enää ole varaa ruokaan eikä puhtaaseen veteen?

   • Ennen jokaista palkan-, etuuden- tai eläkkeenmaksua ja ennen jokaista investointia on ensin otettava uutta velkaa. Mikään työ tai tuotanto ei luo järjestelmään sen arvoa vastaavaa määrää rahaa, vaan UUSI KOROLLINEN LAINA ainoastaan luo sen määrän verran sitä. Aina ensin on velka – sitten vasta KAIKKI muu. Jos rahaa ei käytetä (eli uutta lainaa ei oteta), kaikki pysähtyy: palkanmaksut, tuotanto jne.

   • Juutalaiselta lainattu korollinen velkaraha itsessään aiheuttaa ongelman! Se on kitkettävä juurineen pois Euroopasta – se on meidän ainoa pelastuksemme. Muuten emme koskaan hallitse itseämme: maanpuolustus- tai maahanmuuttopolitiikkaamme, hallitustamme, koulutusjärjestelmäämme tai YHTÄÄN MITÄÄN. Ainoa keino elämän jatkumiseksi Euroopassa ja Suomessa on irtaantua tästä riistojärjestelmästä, joka vie meiltä itsemääräämisoikeuden! Rahanluontimonopoli on saatava takaisin ITSENÄISELLE, VALTIOLLISELLE, VOITTOATAVOITTELEMATTOMALLE KESKUSPANKILLE, jolloin määräämme itse täysin kansallisen rahantarpeemme, pidämme inflaation kurissa ja nousemme lähelle täystyöllisyyttä!

   • Se jolla raha on (se joka rahan luo) laatii säännöt, ja se joka laatii säännöt, saa lopulta kaikki rahat‼ (Kaikki omaisuus ulosmitataan pilkkahintaan/ryöstetään perintöveroilla ym. kestämättömillä maksuilla ja ihmiset päätyvät orjatyövoimaksi juutalaisille. Verorahoillamme maksetaan sionistisille yksityispankeille lainojemme korkomenoja!)

   • Kaikki talouskriisit ja sodat luodaan keinotekoisesti. Markkinoita ohjataan täysin kulloinkin haluttuun suuntaan eli ne eivät ole mikään ihmisen tahdosta riippumaton, itsenäinen entiteetti! Sisäpiiri so. juutalainen, kansainvälinen pankkimafia tietää etukäteen kaikki pörssikurssien muutokset ymv. sillä he omistavat pörssit, luottoluokittajat jne. – ja nekin ovat itsessään YRITYKSIÄ.

   • Uusi, pankista lainattu raha tehdään KIRJANPITOTEMPULLA TYHJÄSTÄ. Sitä ei ole siihen hetkeen asti ollut olemassa. Rahaa ei luoda mistään kulta- tai muustakaan reservistä, eikä pankki missään nimessä lainaa siellä jo olevia eli sinne asiakkaiden tallettamia rahoja, sillä niistä rahoista pankki maksaa talletuskorot asiakkailleen!

   • Toisen on hävittävä (-), jotta toinen voi voittaa (+). Molemmat (kaikki) eivät voi voittaa. [Pankki voittaa aina.■]

 2. (((IS:n))) mukaan [näin lööpin äsken kaupassa] (((Saul Niinistö))) tiesi jo HELMIKUUSSA koronan vaarat, muttei kukaan ottanut – pannahinen sentään! – todesta hänen varoituksiaan.

  Vähän niin kuin M-m-m-m-m-m-matti V-v-v-v-v-va-va-va-va-vanhanen, joka yritti pelastaa itsensä rikostutkinnalta, kun paskat olivat olleet housussa jo puoli vuotta. Ja nyt se pelle on puhemiehenä. Ei vittu sentään tämän maan touhua.

 3. Kanadan pääministeri Justin Trudea piti ma 2020-03-30 puheen, jossa kertoi Kanadan valtion ratkaisusta pitää talouden pyörät pyörimässä ja yritykset pystyssä.

  Kanada maksaa 75 prosenttia niiden henkilöiden palkoista, jotka muuten joutuisivat lomautetuiksi tai irtisanotuiksi COVID19-pandemian takia.

  https://youtu.be/x9EM-E4LXMc
  https://www.thestar.com/politics/federal/2020/03/30/justin-trudeau-reveals-wage-subsidy-for-businesses-that-see-30-per-cent-or-more-drop-in-revenue.html

Comments are closed.