Koti Uutisia Kotimaa Jokelan vankilan apulaisjohtaja junaili vangin asioita

Jokelan vankilan apulaisjohtaja junaili vangin asioita

2

Suomen ”oikeusvaltion” sisällä pitkään kyteneen korruption paljastuminen jatkuu jälleen. Tällä kertaa vuorossa on Jokelan vankilan apulaisjohtaja Jarmo Salminen. Salminen välitti tietoa yhden vangin lomajärjestelyistä entiselle Helsingin huumepoliisin päällikölle Jari Aarniolle.

Syyttäjä epäili Salmisen syyllistyneen virkasalaisuuden ja -velvollisuuden rikkomiseen, mutta syytteet jätettiin nostamatta. Vaikka varsinaista syytettä ei Salmista vastaan nostettu, syyttäjä katsoi kuitenkin Salmisen toimineen asiattomasti viranhoidossaan.

Rikosseuraamuslaitos (Rise) on nyt päättänyt irtisanoa Salmisen, vaikka syytettä häntä vastaan ei nostetakkaan. Rise perusteli irtisanomistaan Salmisen teoilla:

– Rikosseuraamuslaitos katsoo, että työnantajalla on virkamieslain perusteella erittäin painava syy irtisanoa Jokelan vankilan apulaisjohtaja Jarmo Salminen virastaan, koska Salminen on toiminut virkamiehen käyttäytymisnormien ja esimiesasemansa vastaisesti, työnantaja on menettänyt luottamuksensa häneen ja hänen tekonsa ovat olleet omiaan vaarantamaan yleisen luottamuksen viranomaisen toimintaan, Rise tiedotti.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Eiköhän hyvälle miehelle löydy helposti muita hommia meidän verorahoista.

Comments are closed.