Koti Uutisia Pohjoismaat Jo toinen huippupoliitikko jäi kiinni sosiaalitukien pumppaamisesta Ruotsissa

Jo toinen huippupoliitikko jäi kiinni sosiaalitukien pumppaamisesta Ruotsissa

0
Abdul Razaq Ahmadzai.

Loppuvuoden aikana on tullut ilmi kaksi kiusallista paljastusta, joiden mukaan ulkomaalaiset huippupoliitikot ovat nostaneet sosiaalitukia Ruotsissa, vaikka ovat kotimaissaan korkea-arvoisissa asemissa. Ensimmäinen kiinnijäänyt oli Irakin puolustusministeri. Tällä kertaa kiikkiin jäi afganistanissa presidentin avustajana toimiva Razaq Ahmadzai.

Ahmadzai on aikaisemmin asunut Ruotsissa, mutta muutti joitakin vuosia sitten Afganistaniin “patrioottisista syistä.” Hän kuitenkin jatkoi sosiaalitukien nostoa entisestä asuinmaastaan. Myös hänen äitinsä muutti Ruotsista Afganistaniin ja on sittemmin kuollut. Kuolemaa ei kuitenkaan ilmoitettu Ruotsin viranomaisille, minkä vuoksi maa on jatkanut eläkerahojen maksua kuolleelle henkilölle. Rahat ovat menneet Razaqille.

Asiasta on nyt kirjattu rikosilmoitus. Tällä tosin tuskin on mitään käytännön merkitystä, sillä petosmies on tuskin menossa tämän jälkeen Ruotsiin vastaamaan poliisin kuulustelupyyntöihin. Herää kuitenkin kysymys, että missä mittakaavassa vastaavia sosiaalitukihuijauksia tapahtuu Ruotsissa sekä muissa länsimaissa, jos jopa huippupoliitikot tekevät sitä.

Lähde: Fria Tider