Koti Uutisia Ulkomaat Jens Stoltenberg: Nato ei ole velvollinen puolustamaan Israelia

Jens Stoltenberg: Nato ei ole velvollinen puolustamaan Israelia

10
NATO Russia Council (NRC) Meeting
– General view of the meeting room

Roistovaltio Israelin johtajat saivat Naton norjalaiselta pääsihteeriltä Jens Stoltenbergiltä kylmän suihkun, kun hän ilmoitti, että sotilasliittoutumalla ei ole velvollisuuksia puolustaa Israelia sodan syttyessä. Stoltenbergin kommentti on saksalaisen Der Spiegel -lehden haastattelusta, jossa kysyttiin, mikä Naton rooli on Lähi-idän kiristyvässä poliittisessa ja sotilaallisessa tilanteessa.

– Israel on meidän kumppanimme, mutta ei Naton jäsen. Viidennen artiklan turvallisuustakuu ei koske Israelia, sanoi Stoltenberg.

Naton viidennes artikla tunnetaan “turvatakuuna”. Se määrittelee sen, kuinka jäsenmaiden tulee toimia siinä tilanteessa, että jotain muuta jäsenmaata vastaan hyökätään. Viidennen artiklan mukaan kaikki jäsenmaat ovat velvollisia vastaamaan sotilaallisesti toiseen liittolaiseen kohdistuneeseen hyökkäykseen.

Lähde: RT

10 KOMMENTIT

 1. Israel on samanlainen käenpoika kuin Viro syksyllä 1939, sallittuaan Puna-armeijan saapua maahansa ilman vastarintaa ja sallien Neuvostoliiton pommitukset Helsinkiin ja muihin Suomen kaupunkeihin Viron lentokentiltä Talvisodassa. Suomi ei julistanut sotaa Virolle eikä pommittanut Viroa vastavuoroisesti. Viron presidentti Konstantin Päts kehui olleensa fiksu päästämällä Puna-armeijan Viroon ilman taistelua ja säästäneensä Viron näin Suomen kohtalolta eli siis 105 päivää kestäneeltä Talvisodalta. Toisaalta Suomikaan ei ole NATO:ssa, joten Suomen tilanne on Israelin kaltainen sotatilanteessa. Viroon, NATO:oon, Ruotsiin, Norjaan ja Venäjään ei voi luottaa, sen on historia meille opettanut. Norja kielsi omilta upseereiltaan ja sotilailtaan vapaaehtoiseksi lähtemisen Suomen Talvisotaan. Ja Jatkosodassa Suomen Sallan rintamalla taistelleiden ja kaatuneiden norjalaisten vapaaehtoisten toimintaa kuvataan Norjassa rikolliseksi ja Rovaniemellä Jatkosodan norjalaisten kaatuneiden muistomerkillä ei ole käynyt yhtään Norjan valtion virallista edustajaa laskemassa kukkasia. Norjalaisvapaaehtoiset taistelivat Suomessa yhteistä vihollista vastaan, joka oli Neuvostoliitto. https://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_Legion

  • Neuvostoliitossa teille ei taidettu opettaa, miten kävi Viron siviilien kun invaasio maahan tehneet kommunistit raahasivat heidät Siperiaan. Yrityksesi lyödä kiilaa Pohjoismaisen yhteistoiminnan välille ja mustamaalata Viron historia ison naapurimaan aggression edessä ei saa kannatusta muualla kuin ehkä Tehtaankadulla.

  • Israel ei tarvitse Natoa mihinkään. Se on ydinasevaltio ja USA puolustaa lsraelin “etua” vaikka sotilaat palaisivat koteihinsa sinkkiarkussa. Ja niin moni on Israelin masinoimista sodista kotiin palannutkin.

 2. Oy vey, kauhea antisemitisti tää Stoltenberg. Ei edes lähetä goyimia tykinruoaksi.

  • Aivan. Stoltenbergi vaan harhauttaa goyimia! Onneksi on hommalaisten jumala D. Trump kipa paassa.

  • Sotikoon keskenään. NATOn doktriinissa ei ole mitään mikä pakottaisi muut mukaan jos USA lähtee oma-aloitteisesti sotimaan Israelin rinnalla.

 3. Jens saa olla ihan mitä mieltä ikinä haluaa. Mutta Jens tekee juuri niinkuin käsketään kun sionistti jyrähtää. Silloin NATO puolustaa isralien juutalaisia vaikka Tanskalaisia vastaan.

  Kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Jens ei vain vielä ole ymmärtänyt sitä. Tai sitten se on poikkeuksellisen tyhmä ja siksi pistety ko. toimeen.

 4. Nato on Israelin työkalu ja Nato tekee niin kuin Israel haluaa ja hyökkää minne Israel haluaa, mm. tuhosi Libyan Israelin mieliksi…

  Stoltenberg puhuu Goyimille Juutalaisten puhuvana päänä eli harhauttaa, huijaa, valehtelee..

  • Tuliristi on oikeassa! Tanskalaiset ja norjalaiset pommittivat Tripolia ja murhasivat siviileitä ja ruotsalaiset lentokoneet olivat tukemassa näitä ilma-iskuja, vaikkei Ruotsi NATO:on kuulukaan. Ulkoministeri Stubb halusi Suomenkin sotilaskoneet Libyaa vastaan, mutta onneksi NATO-vastaisuutta oli yhä silloin. Muutama vuosi myöhemmin, presidentti Niinistön ensimmäisellä kaudella, Suomen Puolustusvoimat taisivatkin syyllistyä jonkun asteiseen sotilasvallankaappaukseen allekirjoittaessaan NATO:n alustamaa-sopimuksen ilman eduskunnan ja hallituksen päätöstä. Kenties Presidentti Niinistön hiljaisella suostumuksella?

Comments are closed.