Koti Uutisia Kotimaa Järvenpään lukion opettaja epäiltynä opiskelijoiden seksuaalisesta häirinnästä

Järvenpään lukion opettaja epäiltynä opiskelijoiden seksuaalisesta häirinnästä

2

Järvenpään lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori Sami Tamminen on irtisanottu epäiltynä opiskelijoiden ja kollegoiden toistuvasta seksuaalisesta häirinnästä.

Viime helmikuussa 11 koulun entistä opiskelijaa kertoi Tammisen lähennelleen opiskelijoita ja ottaneen vastaan sylitansseja abiristeilyllä. Tapauksen jälkeen koulu ja kaupunki alkoivat selvittää asiaa. 16 haastateltua kertoi, että Tamminen on häirinnyt opiskelijoita tunneilla, tekstiviestein sekä esittänyt seksuaalisia ja epäasiallisia kommentteja Facebookissa. Osa viesteistä on toimitettu kouluun, ja kaupungin selvitysmuistion mukaan Tamminen on muun muassa uhannut yhtä opiskelijaa maineen menettämisellä.

– Opettaja on puhunut abiturienteille häiritsevään sävyyn esimerkiksi kommentoimalla naispuolisten opiskelijoiden ulkonäköä ja vartaloita. Haastateltujen mukaan opettajalla on lisäksi ollut hytissä yön yli seuranaan ainakin yksi naispuolinen oppilas eräällä risteilyllä ja opettaja oli kieltänyt muita opettajia tulemasta kyseiseen hyttiin, työnantajan muistiossa kerrotaan.

Haastatellut opiskelijat eivät ole aiemmin uskaltaneet tuoda opettajan häiritsevää käytöstä ilmi, sillä he pelkäävät opettajaa. Tamminen itse kiistää kaikki syytökset ja on kertonut työnantajalle, ettei hän ole millään tapaa vaarallinen eikä opiskelijoilla ole syytä pelätä häntä. Järvenpään koulutusjohtaja Jari Lausvaaran mukaan on huolestuttavaa, ettei Tamminen tunnista käyttäytymisessään mitään paheksuttavaa, vaikka useat eri henkilöt ovat kertoneet yhdenmukaisesti epäasiallisesta käytöksestä. Beta-uros Tamminen kokee, että häntä on kohdeltu väärin ja että taustalla vaikuttavat hänen ja rehtorin huonot välit.

– He sanovat, että oppilaat liioittelevat ja valehtelevat suorastaan. Olen miettinyt, että mistä se gäppi tulee. Varmaan se tulee osittain siitä, miten kukin kokee ja näkee asian. En ole syyllistynyt mihinkään tuollaisiin asioihin. Minua on nöyryytetty, Tamminen toteaa.

Tuusulan Jokelassa asuva kolmen lapsen isä Sami Tamminen (kok.) on Tuusulan kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston jäsen. Hän on myös pyrkinyt Tuusulan pormestariksi viime vuonna.

Lähde: Ilta-Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Mikähän lienee totuus? Jos mies on saanut sylitanssseja niin ketkä niitä ovat antaneet? Kolleegat/opiskelijat jotka pelkäävät häntä? Ja jos mietitään abien ikähaarukkaa niin suurin osa on jo 18 vuotiaita. Onhan se toki paheksuttavaa mutta lain mukaan ei rikollista. Olisikohan risteilyjen esimerkkinä toiminut muuan toinen kokoomusedustaja joka on onnistunut hakemuksissaan vähän paremmin?

    Saas nähdä selviääkö perimmäinen asia tästä tapauksesta koskaan. Yksinkertaista olisi jos häirinnän kohteena olevat opiskelijat astuisivat esiin nimillään ja kertomuksillaan. Eikä kyse olisi abstraktista “11 opiskelijasta”. Tämä juttu haiskahtaa siksikin että esim. Ylöjärven opettajasta ei julkisuudessa puhuttu nimellä, mitta tässä tapauksessa media julkisti nimen jo ennen oikeuskäsittelyä.

Comments are closed.