Koti Uutisia Kotimaa Jari Aarnio saa syytteen murhasta

Jari Aarnio saa syytteen murhasta

7
Vuoden poliisi on kunniamaininta, jonka myöntämisestä päättävät vuosittain Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen poliisijärjestöjen liitto, poliisiylijohto ja sisäasiainministeriön poliisiosasto.

Vuoden poliisi vuosimallia 1987 Jari Aarnio saa syytteen murhasta. Hän istuu tällä hetkellä kymmenen vuoden tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta, jonka hän teki ollessaan Helsingin huumepoliisin päällikkö.

Aarnion epäillään tietoisesti laiminlyöneen ennakkotiedon Vuosaaressa suoritetusta palkkamurhasta, jonka kohteena oli Ruotsissa asunut turkkilainen Volkan Unsal. Lain mukaan poliisin on estettävä mahdollinen murha, mikäli sellaisesta tulee etukäteistietoa. Aikaisemmin neljä muuta henkilöä ovat saaneet rikoksesta elinkautiset.

Mikäli Aarnio tuomitaan, tarkoittaa se elinkautista vankeusrangaistusta, joka suomessa on vähintään 12 vuotta ehdotonta vankeutta.

Toisena syytteen saavana on vasikaksi paljastunut entinen UB-pomo Keijo Vilhunen.

Lähde: HS

7 KOMMENTIT

 1. Hurjaa on meno 🙂 veisit vittuun nuo entiset tuosta 🙂 kyrvän syyläke!

 2. Poliisikoulun pihalla on esillä mietelause “Ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki”, kun vuoden poliisiksi valittu on näin heikko, millaisihan muut ovat?

  • Jari Aarnio on älykäs sosiopaatti. Korruptoitunut kyttä, joka himosi rahaa ja valtaa.

 3. Suomen vaarallisin rikollisjärjestö United Brotherhood ja Jari Aarnio + Helsingin huumepoliisi tekivät yhteistyötä ja huumekauppaa. Nytkin katiska huumevyyhdissä oli mukana poliisi Kimmo Niemi, myi ainakin hormoneja kymmenillä tuhansilla euroilla. Vähän väliä poliisit kärähtää huumeista, pahoinpitelyistä ym ja kirsikkana kakun päälle koko Suomen poliisijohtoa epäiltiin törkeistä virkarikoksista. Kyllä Suomen poliisin “voi luottaa”. 😁

 4. 1970-luvulla poliisin ansioristillä palkittiin Pekka Erkkilä, joka tienasi ylimääräistä YK-hommissa myymällä ammuksia tarvitseville. Erkkilä syyllistyi rikoksiin myöhemminkin.

  Aarnio on pelkkä jäävuoren huippu, tues mitä poliisin pinnan alla piilee.

  Erkkilästä: hänen liikekumppaninsa Raimo Majuri pakeni Israeliin, elätti itsensä värväämällä alueen suomalaisia Mossadin leipiin ja palkittiin Israelin kansalaisuudella. Kävi sitten israelilaisena Ram Lal-nimisenä henkilönä asekauppaa Venäjällä.

  • Pekka Erkkilä väärensi 20 dollarin seteleitä, joten eivät myöhemmät rikokset aivan vähäisiä olleet.

 5. Ainakin jäi kiinni ja saa tuomionsa, voisi olla pahempikin tilanne, jos tämä mätä omena saisi jatkaa edelleen virassaan.

Comments are closed.