Koti Uutisia Kotimaa Itsemurhien määrä on laskenut Suomessa

Itsemurhien määrä on laskenut Suomessa

4

Monen muistikuvaan on pinttynyt kuva siitä, että Suomi on itsemurhatilastojen kärkimaita. Asiat eivät kuitenkaan ole niin synkkiä. Suomessa tapahtuneiden itsemurhien määrä on jo pitkään ollut laskussa, ja maamme kuuluu nykyään eurooppalaisessa laajuudessa keskitasoon. Parannettavaa on vielä paljon, mutta kehitys on jo pitkään ollut positiiviseen suuntaan. Synkimmät tilastot ovat EU-jäsenmaiden keskuudessa Liettuassa ja Latviassa.

Suomessa tehdään noin 13 itsemurhaa tuhatta asukasta kohti. Vastaava luku Ruotsissa ja Saksassa on 12. Vähiten itsemurhia EU-jäsenmaiden keskuudessa tapahtuu Kreikassa ja Kyproksella, joissa tuhatta asukasta kohti niitä tapahtuu viisi ja neljä.

Muutamia vuosia lukuun ottamatta Suomen tilastot ovat olleet jatkuvassa laskussa sitten 1990-luvun laman.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

 1. Koskahan kulttuurimarxistiset rikastajat alkavat vaatia kunniaa itselleen tästä kehityksestä..?

  Kun saadaan geneettisesti sekalainen afriarabisekoitus edustamaan 100% kansasta, voi sanoa kantasuomalaisten itsemurhien loppuneen kokonaan ja näillä etnisillä suomalaisilla niitä tapahtuu vain ja ainoastaan maksimissaan 1/nenä.

 2. Eikös Sveitsi ole ylivoimaisessa johdossa lasten- ja nuorten itsemurhatilastoissa? Samoin kuin päihteiden käytössä ja mielenterveysongelmissa? Partio perustettiin aikoinaan kurittomille lapsille jotka eivät osanneet tehdä yhteistyötä ja jotka kiukutelivat kaikesta. Olisiko Sveitsin aika jälleen ottaa pariot yleisemmin käyttöön?

  • TAitaa tuo Japani lyödä laudalta nämä maat. Siellä oikeasti nuorilla on sulattelemista, epäonnistumista kun ei sallita.

   Mikä sitten tilastolisesti luetaan itsemurhaksi, tuskin on otettu mukaan niitä tapauksia kun vastaantulevan rekan keulaan on rysäytetty, koska näistä useimmat luokitellaan tuntemattomien syiden gategoriaan.
   Miten on huumeisiin ja alkoholiin kuolleiden osuus, moni tekee hiljaista itsemurhaa näillä aineilla, jota vielä tehostetaan lääkkeiden väärinkäytöllä.
   Kyllä tilastot saadaan näyttämään sievemmiltä, kuin Sipilän aktiivimalli, muutetaan vain statusta ja kategorioidaan eri luokkaan, voilá.

   • Näin on, Japani on itsemurhien kärkimaa. Siellä kunnia on niin tärkeää, että sen jos menettää, se on heille pahempi asia kuin kuolema.

Comments are closed.