Koti Uutisia Itävalta lähettää sotilaita Italian rajalle

Itävalta lähettää sotilaita Italian rajalle

2

Itävallan armeija tulee suojelemaan Italian vastaista rajaa Brennerin solassa. Itävalta odottaa, että uuden pakolaisreitin johdosta Italiasta tuleva ja pohjoista kohti pyrkivä pakolais- ja maahanmuuttajavirta tulee lisääntymään voimakkaasti. Siksi rajan suojeleminen on tärkeä intressi myös Saksalle.

Itävaltalaisia sotilaita Unkarin rajalla.
Itävaltalaisia sotilaita Unkarin rajalla.

Itävalta tulee jatkossa käyttämään sotilaita rajavalvontaan. “Koska EU-ulkorajoja ei vielä suojella riittävän tehokkaasti, tulee Itävalta aloittamaan piakkoin tiukan rajavalvonnan. Tämä tarkoittaa laajamittaisia rajatarkastuksia Brennerin solassa. Myös sotilaita on mukana toiminnassa.” Näin totesi Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil (SPÖ) Die Welt -lehdelle.

Ulkorajojen valvonnan tehokkuuden täytyy olla “elintärkeä intressi myös Saksalle”. Sotilaat voivat auttaa rajavalvonnassa sekä rekisteröinnissä, humanitaarisissa tehtävissä tai käännyttämisen yhteydessä. Doskozil vaati, että sotilaita käytettäisiin tulevaisuudessa enemmän EU-ulkorajojen valvontaan: “Ehdotamme siviileistä ja sotilaista koostuvaa EU-missiota Frontexin tueksi niillä EU-ulkorajoilla, joilla se on välttämätöntä. Tehtävä voisi toimia Kreikassa, Bulgariassa ja myös Italiassa.” Itävallan hallitus aikoo tehdä Brysselissä piakkoin tästä esityksen.

Doskozil perusteli Itävallan toimia sillä, että EU:n ja Turkin välisen sopimuksen vuoksi monet pakolaiset tulevat käyttämään enenevässä määrin vaihtoehtoisia reittejä: “Odotamme, että lähiviikkojen aikana keskistä Välimeren reittiä tullaan käyttämään runsaasti.” Tänä vuonna Eurooppaan on tullut jo 14 600 pakolaista tätä reittiä pitkin. Se on 44 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Kun säät paranevat, niin määrät tulevat nousemaan jyrkästi.

Asiasta uutisoi Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Lähde: Kansalainen.fi

2 KOMMENTIT

  1. Ja Suomen “päättäjät” sen kun SUVAITSEE! Alkaa sytytyslanka olemaan monella lopussa!!

  2. Rajat Kiinni!
    Varsinkin se läntinen, sillä naapurimaistamme Ruotsi on se joka haluaa rikastuttaa meitäkin.

Comments are closed.