Koti Uutisia Itävallassa 38 pakolaisrikosta päivässä

Itävallassa 38 pakolaisrikosta päivässä

0

Itävallan sisäministeri Johanna Mikl-Leitnerin mukaan pakolaiset ovat tehneet 38 rikosta päivässä tammikuun alusta elokuun loppuun. Luvut saatettiin julkisiksi vasta sen jälkeen, kun Team Stronachina tunnettu pieni populistiryhmä vaati vastausta parlamentin istunnossa, kertoo sanomalehti Kronen Zeitung.

Luvut kertovat myös, että ei-valkoiset tunkeutujat ovat suorittaneet 9 513 rikosta vuonna 2014. Vuoden 2015 ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana tämä luku on jo 8 484. Tämä tarkoittaa, että näiden tilastojen valossa ei-valkoisten rikokset ovat nousseet 26 rikoksesta päivässä 35 rikokseen.

Valtaosa rikoksista, 4 028, tapahtui Wienissä ja ne olivat lähes yksinomaan miesten tekemiä. Tämä heijastaa sitä faktaa, että 75 prosenttia “turvapaikanhakijoista” Itävallassa on miehiä. Samalla toinen raportti Kronen Zeitungissa paljasti, että Itävallan poliisilla on poliittinen ohjeistus vähätellä tunkeutujien rikoksia itävaltalaisia vastaan.

Joulukuun 10. päivä julkaistussa artikkelissa “Darf über Taten von Flüchtlingen berichtet werden?” (“Tulisiko pakolaisten teoista raportoida?”) Kronen Zeitung myöntää, että kymmenvuotiaan pojan raiskauksesta oli vaiettu mediassa ennen kuin se vuoti sosiaaliseen mediaan Facebookin kautta. Tekijä oli irakilainen ja rikos tapahtui Theresienbadin uimahallin pukuhuoneessa.

Lähde: The New Observer