Koti Uutisia Itävallan vapauspuolueelle povataan suurmenestystä EU-vaaleissa

Itävallan vapauspuolueelle povataan suurmenestystä EU-vaaleissa

3

UK_fpo-herz

Itävallan vapauspuolueelle (FPÖ) povataan suurmenestystä kevään EU-parlamenttivaaleissa. Deutsche Bankin tekemän arvion mukaan puolue saattaa saada jopa 42 prosentin kannatuksen.

Varovaisempienkin arvioiden mukaan FPÖ saattaa saada jopa 30 prosenttia äänistä. Vapauspuolueen mahdollinen äänivyöry riittänee edustajien saamiseen EU:n parlamenttiin. Itävalta saa 18 paikkaa EU:n parlamentin 751 paikasta.

Itävallan viime vuoden parlamenttivaaleissa puolue sai 21,4 prosenttia äänistä saaden 40 paikkaa maan parlamentista. Vaalien jälkeen vapauspuolueen kannatus on tasaisesti noussut.

FPÖ:n poliittiset vastustajat pitävät puoluetta fasistisena.

Lähde: The New Observer

Aiheeseen liittyen: Äärivasemmisto rähinöi FPÖ:n tanssiaisia vastaan Itävallassa

3 KOMMENTIT

  1. Kummallista, että kaikkia puolueita kaikkialla, joilla on terve ja järkevä agenda, pidetään fasistisina…(No, minä henkilökohtaisesti pitäisin nimitystä “fasisti” kunnia- enkä haukkumanimenä!)

  2. Hyvä kun uskalletaan muutakin kuin pitää salaseuraa. Toivon että pistävät maan asiat järjestykseen.

  3. Todella mainiota jos Itävallan vapauspuolue menestyy hyvin kevään eu-vaaleissa ,muistissa on vielä kuinka euroopan sossut ,”nuo suvaitsevaiston eliittijoukot”,pitivät hätäkokouksen kun vapauspuolue menestyi itävallan parlamentti vaaleissa hyvin.Nyt toivon mukaan tulee yhtä vakuuttava voitto,sillä tarvitaan muistutus siitä että kansaa ei voi rajattomasti pissattaa,ilman poliittista seuraamusta.

Comments are closed.