Koti Uutisia Talous Italian velkakriisi räjähtämässä käsiin EKP:n tukitoimista huolimatta

Italian velkakriisi räjähtämässä käsiin EKP:n tukitoimista huolimatta

6
italia euro

Italian valtiollinen velkakriisi on alkanut kärjistyä, sillä kansainvälinen luottoluokittaja Fitch on laskenut maan luokitusta vaarallisen lähelle roskalainarajaa. Mikäli luokitus vielä laskee yhtään pykälää, alkavat sijoittajat hankkiutua maailmalla nopeasti eroon Italian velkakirjoista, mikä johtaa arvopapereiden arvon romahdukseen sekä Italian velkakriisin räjähtämiseen korkojen ampaistessa taivaaseen.

Italia on EU:n kolmanneksi suurin talous, ja Fitchin päätös säikäyttikin euroalueen päättäjät, jotka painivat tällä hetkellä koronan laukaiseman talouskriisin kanssa. Italian roskalainaluokitus voi ajaa maan niin vaikeaan tilanteeseen, että se pakotetaan eroamaan eurosta. Parhaimmillaan tämä voi johtaa yhteisvaluutan murenemiseen ketjureaktion kautta.

Maan perikadon kiihtyminen yllätti monet, sillä kansalaiset ovat tuudittautuneet uskoon, että Euroopan keskuspankki kykenee pelastamaan velkamarkkinat yksinkertaisesti pumppaamalla sinne satoja miljardeja veronmaksajien euroja. Italian ongelmat ovatkin merkki siitä, että EKP:n luoman mielikuvitusrahan teho on alkanut hiipua ja markkinoiden usko keskuspankkiin horjua.

Roskalainaluokitus voi laukaista myös pankkikriisin, sillä Italian yksityiset pankit ovat sijoittaneet huikeita summia rahaa oman maan valtionvelkaan. Mikäli pankkien tekemien sijoitusten arvo romahtaa nopeasti, euroalueen kolmanneksi suurimman talouden pankit voivat kaatua.

Tilanteesta tekee entistä vaarallisemman se, että myös muiden EU-maiden pankit ovat sijoittaneet merkittävästi italialaiseen velkaan. Italian ongelmat leviävät siis nopeasti koko Euroopan pankkijärjestelmään.

Lähde: Bloomberg

6 KOMMENTIT

 1. Tarkoitus on vain tuottaa lisää rahaa=lisää velkaa=hirttosilmukka tiukemmalle Euroopan kaulan ympärille.

  Korko orjuuttaa meidät, sillä raha sen koron ja alkuperäisen velan takaisinmaksuun luodaan tyhjästä kirjanpitotoimella juutalaisissa, yksityisomisteisissa pankeissa.

  Lopulta sinun työsi, omistuksesi, lainantakuut ja varallisuutesi päätyy pankkiirien käsiin. Se on lopulta VÄÄJÄÄMÄTÖN kohtalo JOKAISELLE.

 2. Miten niin korot ampaisevat taivaisiin?
  Pitäisi olla maailmanlaajuinen korkokatto, ellei jopa korkokielto!

 3. En ole yllättynyt. Italia on yhä yhdessä Japanin ja Saksan kanssa merkattu mustaa valkoisella VIHOLLISVALTIOKSI YK:n alkuperäisissä dokumenteissa. Valtavista ponnistuksista poistaa tämä toisen maailmansodan jäljiltä oleva kummajainen YK:n doktriinista on aina epäonnistunut.

  Vihollisvaltio saa vihollisvaltion kohtelun, siinä ei mitään uutta.

  Tutkikaa “Covid Action Platform” – tämä Uuden Maailmanjärjestyksen toteuttamisssuunnitelma jota nyt elämme – valtamedia on pimittänyt.

 4. Suomessa velkakriisi on niin syvä (ja piilossa pidetty) että yhtenä toimena ovat eduskuntapuolueet päättäneet toteuttaa kansanmurhaa myös Kelan avulla:

  “Kela on alkanut säästämään ja evännyt laittomasti kantasuomalaisten tukia, jotta rahat ulkomaalaisten jatkuvasti kasvavien kela kulujen kattamiseksi riittäisivät. Kela kertoo, että kantasuomalaisten tukien eväämisellä katetaan ulkomalaisten jatkuvasti kasvavat kela kustannukset. Rahaa ei riitä jaettavaksi ulkomaalaisille ja kantasuomalaisille, joten helpoin ja nopein tapa on evätä kantasuomalaisilta tukia ja vain kantasuomalaisilta evätään tuet, kertoo Kelan virkailija.

  Tukien evääminen kantasuomalaisilta koskee kaikkia tukia ja erityisesti työkyvyttömyyseläkepäätöksiä. Mitä useampia tuki ja työkyvyttömyyseläke hakemuksia evätäään sitä enemmän saadaan siirrettyä kela rahoja ulkomaalaisille. Ei ole väliä vaikka tukia evätään laittomasti kantasuomalaisilta. Tärkeintä on, että saadaan rahat riittämään ulkomaalaisille keinolla millä hyvänsä ja tähän toimintaan on ollut aina kaikkien eduskuntapuolueiden täysi tuki, todetaan kelassa. Ulkomaalaiset saavat keskimäärin 4,4 kertaa suurempia kelatukia, kuin kantasuomalaiset ja 2,4 kertaa keskimäärin suurempia asumistukia, kuin kantasuomalaiset.

  Tarvitaan 4,4 kantasuomalaisen evätyt tuet rahoittamaan yhden ulkomaalaisen tuet. Kelan virkailija kertoo, että ulkomaalaiset ovat aina saaneet moninkertaisesti enemmän ja tulevat aina saamaan, koska kyseessä on poliittinen päätös ja valinta, jolla on kaikkien eduskuntapuolueiden täysi tuki.”

  (kantasuomalainen.net)

 5. Pähkin tässä taas joutomiehenä tätä koko fuck’n KELAA! Mitäpä jos koko pulju annettaisiin ulkopuolisen tulosvastuulisen tahon käsiin? Siirtymäaika? No kaikki nykyiset etuudet ja avut entiseen malliin automaattisesti maksuun, pari kuukautta lienee aika jossa uusi järjestelmä voisi toimia? No entäs se joukkio työntekijöitä? Osa tietenkin vääntyy takaisin entisiin hommiinsa uudelle toimijalle paremmin motivointuneina, loput luultavasti vaihtaisivat tiskin toiselle puolelle! Ja sitten se lopputulos, nykytekniikka käyttöön, enemmän yksinkertaista päätöksentekoa ihan virkailijatasolla . Vaikkapa että 100000 on sulla käytössä 50 asiakastasi kohden/kk päätä Ite! Ja oikeudet ihan oikeasti selvittää että mihin sitä rahaa tarvitaan!

Comments are closed.