Koti Uutisia Talous Italian talousministeri tahtoo suojella rikollisia ”keskuspankin itsenäisyyden” nimissä

Italian talousministeri tahtoo suojella rikollisia ”keskuspankin itsenäisyyden” nimissä

4

Italian talousministeri Giovanni Tria on ajautunut kiistaan maan varapääministereiden, Matteo Salvini ja Luigi Di Maion kanssa. EU-eliitin rakastama talousministeri on ottanut tehtäväkseen Italian rikollisten pankkiirien suojelemisen, kun taas EU:n inhoamat varapääministerit vaativat kurin palauttamista pankkimaailmaan.

Tria on saanut tukea Euroopan keskuspankin nykyiseltä johtajalta Mario Draghilta, joka on myös Italian keskuspankin entinen johtaja. Draghi tunnetaan erityisesti urastaan juutalaisessa rikollispankki Goldman Sachsissa.

Riita alkoi, kun Salvini ja Di Maio vaativat, että Italian keskuspankin ja pörssiviranomaisen johdossa tulisi tehdä ”täydellinen puhdistus”, sillä huippuvirkoihin on nimitetty ”huijareita ja talousrikollisia”. Varapääministereiden mukaan italialaisia säästäjiä huijanneiden rikollisten paikka ei ole keskuspankin johdossa vaan vankilassa. Teema nousi esiin kokouksessa, jossa Salvini ja Di Maio keskustelivat kahdesta italialaisesta rikollispankista, jotka täytyi pelastaa konkurssilta veronmaksajien rahoilla.

Trian ja Draghin mukaan rikollisten erottaminen finanssilaitosten johdosta ei kuitenkaan käy laatuun, sillä länsimainen rahaeliitti on jo kauan vannonut ”keskuspankin itsenäisyyden” nimiin. Finanssielitistien mukaan ”itsenäisyys” merkitsee muun muassa sitä, ettei valtionjohdolla tulisi olla oikeutta erottaa sopimattomasti toimivia keskuspankkiireita viroistaan.

Käytännössä ”keskuspankin itsenäisyyttä” vaaliva politiikka on mahdollistanut sen, että rahanvalta on siirretty valtiolta yksityiselle pankkisektorille, jota keskuspankki edustaa. Koska keskuspankit toimivat tällä hetkellä ”itsenäisesti” eli lain ulkopuolella, päättävät vakaviin talousrikoksiin syyllistyneiden pankkien kasvatit Euroopan taloudellisesta kohtalosta.

Keskuspankkilobbaaja Giovanni Triasta nimitettiin Italian talousministeri viime kesänä, sillä ulkomaalaiset rahaelitistit pitivät häntä tehokkaana vastavoimana Salvinin ja Di Maion puolueille. Tria on muun muassa pyrkinyt varmistamaan, ettei Italia edes harkitse eurosta eroamista.

Lähde: Financial Times

4 KOMMENTIT

    • Italian varsinainen pääministeri on harvoin esillä missään, en muista edes hänen nimeään. Salvini tuntuu olevan käytännössä maan pääministeri.

  1. Totta, olet oikeassa. Sen muistan että on sitoutumaton ja hermostui pressalle kun hylkäsi hänen valtiovarainministeriksi valitsemansa Paolo Savonan.
    Kyllä nämä varapääministerit enemmän esillä ja kannanottoja tulee.

  2. EU soveltaa “Breznevin oppia” aivan kuten Neuvostoliitto teki v. 1968 Tsekkoslovakiassa. EU:lta puuttuu vielä sen “kivpeästi” kaipaama armeija, jolla se olisi miehittänyt Unkarin, Puolan ja muut “omille teilleen” lähteneet “diktatuurimaat”. Ja mikäpä sopisi paremmin tuonkin operaation nimeksi kuin “Eurooppalaiset arvot!”

Comments are closed.