Koti Uutisia Rotu Italian Salvini ja Di Maio riidoissa libyalaisten maahantunkeutujien vuoksi

Italian Salvini ja Di Maio riidoissa libyalaisten maahantunkeutujien vuoksi

3

Italian hallitus voi olla ajautumassa kriisiin Libyan levottomuuksien vuoksi. Hallituspuolueet La Lega sekä Viiden tähden liike eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mitä Italian tulisi tehdä libyalaisille maahantunkeutujille, jotka väittävät pakenevansa sisällissotaa.

Libya on ollut epävakaassa tilassa jo vajaat 10 vuotta. Maa ajautui kaaokseen sen jälkeen, kun sionistit ja kansainväliset pankkiirit usuttivat sotilasliitto Naton pommittamaan maata sekä murhauttamaan hallitsija Muammar Gaddafin. Gaddafi oli suututtanut sionistit esimerkiksi tukemalla Palestiinaa sekä kehittämällä kansainvälisen finanssijärjestelmän haastavaa valuuttauudistusta.

Naton pommikampanjan jälkeen länsi jätti Libyan oman onnensa nojaan, ja maasta tuli yksi ääri-islamistijärjestö Isisin tukialueista. Gaddafin jälkeen Libyalla ei ole ollut vahvaa johtajaa, mikä on sopinut erityisen hyvin Israelille, joka tahtoo pitää vihollisvaltionsa mahdollisimman heikkoina ja epävakaina.

Nyt Libyan ongelmat ovat kärjistymässä, sillä paikalliset sotaherrat ovat aloittaneet verisen taistelun pääkaupungin hallinnasta. Kuten aina, valtavat ihmismassat pyrkivät käyttämään taisteluita hyväkseen tunkeutumalla Eurooppaan “turvapaikanhakijoina”. Merkittävä osa “turvapaikanhakijoista” pyrkii Eurooppaan Italian kautta.

Italialaisen La Lega -puolueen puheenjohtaja Matteo Salvini on vaatinut, että maan rajat pidetään visusti suljettuna, jotteivät libyalaiset pääse sisään. Vastassaan Salvinilla on kuitenkin hallituksessa istuvan vasemmistopopulistipuolue Viiden tähden liikkeen puheenjohtaja Luigi Di Maio sekä globalistipääministeri Giuseppe Conte, jotka tahtovat rajat auki.

Italiaan on tällä hetkellä pyrkimässä noin 6 000 libyalaista. Conte on vaatinut, että hallituspuolueet muodostavat yhtenäisen linjan pakolaiskysymykseen. Käytännössä “yhteinen linja” merkitsisi sitä, että La Legan tulisi mukisematta päästää afrikkalaiset Eurooppaan.

Toistaiseksi Salvini on pitänyt pintansa. Hän on painottanut julkisuudessa aikovansa pitää rajat kiinni riippumatta siitä, kuinka rajuksi Libyan sisällissota kärjistyy. Di Maio sen sijaan ärähti hiljattain medialle, ettei Salvini voi yksin päättää Italian maahanmuuttopolitiikasta.

Lähde: Bloomberg

3 KOMMENTIT

  1. Libyalaiset? Taitaapi kyseessä olla kuitenkin Saharan etelänpuoleisen Afrikan pikimustista neekereistä, joille on kerrottu, että Libyasta pääsee Eurooppaan laivakyydillä. Ei sillä, että tänne libyalaisia arabeja sen enempää tarvittaisiin.

  2. Salvinin ja Di Maion välinen hallituksen muodostamis-sopimus nimenomaan teki Salvinista sisäministerin, jolla on valta päättää maahanmuuttoasioista.
    Nyt ei sitten sopimus kelpaisi, mutta milläs Di Maio ajatteli uhata sitä purkaa? Tuskin ainakaan uusilla vaaleilla, Legan suosion ollessa lähes kaksinkertainen vaalien aikaiseen nähden.
    Onko hänellä joku painostuskeino mielessä mihin siis nyt perustaa väitteensä, ettei Salvini voi päättää maahanmuutosta yksin? Vai öyhöttääkö vaan?

Comments are closed.