Koti Uutisia Talous Italian rahaeliitti yrittää estää hallituksen kansallismielisen talouspolitiikan

Italian rahaeliitti yrittää estää hallituksen kansallismielisen talouspolitiikan

1

Italian hallitus on käynyt kuukausien ajan kamppailua siitä, tarvitseeko maan alistua talouspolitiikassaan EU:n ja Euroopan keskuspankin määräyksiin. EU tahtoo Italian tekevän pankkiireja rikastuttavaa talouspolitiikkaa, kun taas Italian kansallismielinen hallitus tahtoo parantaa tavallisen kansan hyvinvointia, infrastruktuuria ja julkisia palveluita.

Nyt Italian rahaelitistit ovat alkaneet painostaa kansan puolia pitävää hallitusta. Maan epäviralliseksi oppositioksi on julistettu Pohjois-Italian suuryhtiöitä edustava Assolombarda-lobbausjärjestö. Lobbaajien tuoreessa kokouksessa julistettiin, että “populistien ja nationalistien visiot ovat modernin elämän vastakohta”.

Rahaelitistit ovat järjestäneet kokouksia ja protesteja painostaakseen hallitusta luopumaan talousuudistuksista.

Taustalla on taistelu suuryhtiöiden ja pk-yritysten välillä. Pienet ja keskisuuret yritykset hyötyvät siitä, että hallituksen oikeudenmukainen politiikka parantaa kansalaisten ostovoimaa ja uskoa tulevaisuuteen. Kansalaisten kuluttaessa rahaa myös paikallinen yritysmaailma piristyy.

Suuryhtiöt ovat sen sijaan liittoutuneet ulkomaalaisten pankkien sekä EU-eliitin kanssa, minkä vuoksi ne vastustavat politiikkaa, joka pyrkii siirtämään rahanvallan pankeilta takaisin kansalle. Lisäksi suuryhtiöt pelkäävät, että kansalaisten hyvinvoinnin lisääntyminen johtaa siihen, että palkat nousevat oikeudenmukaiselle tasolle.

Assolombarda-lobbausjärjestön johtaja Carlo Bonomi varoitti, että Italian talouspolitiikka voi johtaa siihen, että maa “eristäytyy” muista valtioista. Toisin sanoen globalisti vaati, että Italian on annettava ulkomaiden sanella poliittiset linjansa.

Lähde: Financial Times

1 KOMMENTTI

  1. Italian hallituksen on pysyttävä kovana kuin kivi ja internoitava kaikki italialaiset rahaeliitin jäsenet, jotka pyrkivät tekemään ilmiselvää kansanvallan vastaista vallankaappausta.

Comments are closed.