Koti Uutisia Talous Italian poliittinen kriisi uhkaa myös Ranskan ja Espanjan pankkeja

Italian poliittinen kriisi uhkaa myös Ranskan ja Espanjan pankkeja

3

Vaikka Ranskan Rothschild-pankkiiritaustainen presidentti Emmanuel Macron on kiitellyt julkisuudessa Italian presidentin tyrannimaista politiikkaa, voi Italian kriisi uhata pian myös Ranskaa. Ongelmien kärjistyessä vaakalaudalla on Ranskan suurin pankki.

Italian poliittiset taistelut ovat ajaneet maan rahoitusmarkkinat syöksykierteeseen. Sijoittajat ovat myyneet paniikissa pois Italian velkakirjoja, koska he pelkäävät, että kriisi voi nostaa maan hallitukseen aitoja EU- ja pankkivastaisia päättäjiä. Tämä on johtanut siihen, että italialaisen velan arvo on romahtanut.

Romahdus on käynyt erityisen kalliiksi italialaisille pankeille, joiden varallisuudesta viidennes on kotimaan valtionvelkaa. Mitä kauemmin kriisi jatkuu, sitä nopeammin jo ennestään vaikeuksissa olleet italialaispankit köyhtyvät. Lopulta euroalueen kolmanneksi suurimman talouden pankit voivat kaatua.

Italian pankkien perikato itsessään olisi jo verinen isku euroalueelle. Tilanteesta tekee kuitenkin entistä vaarallisemman se, että myös Ranskan suurin pankki BNP Paribas, Ranskan valtion omistama Dexia-pankki sekä espanjalainen Banco Sabadell ovat sijoittaneet yhteensä kymmeniä miljardeja Italian valtionvelkaan.

Mikäli Italian globalistit eivät kykene pian tukahduttamaan poliittista kuohuntaa, leviävät ongelmat nopeasti koko Euroopan pankkijärjestelmään. Kansallismielisten kannalta tilanne voi olla otollinen hetki kiihdyttää vastarintaa eliittiä vastaan.

Lähde: Wolf Street

3 KOMMENTIT

  1. Ympätäänkö vaalivilpillä EU myönteiset punaiset valtaan vai kuohitaanko oikeistopopulistit että Italia pysyy nöyränä EUssa? Suomen poliitikot jo pohtivat miten selitellä taas uusi rahan lapioiminen ja kansalaisten vyön kiristäminen. Palkkiovirka odottaa taas jotakin suomalaista maanpetturia. Tälle kansan nöyryyttämiselle tulee vielä ruma loppu.

  2. > Tilanteesta tekee kuitenkin entistä vaarallisemman
    > se, että myös Ranskan suurin pankki BNP Paribas,
    > …

    Aina on olemassa joku, joka on sijoittanut valtion velkaan. Ei pidä kuvitellakaan, että valtion velat voitaisiin maksattaa “kapitalisteilla” tai jollakin pienellä ryhmällä superrikkaita ilman, että kenenkään muun toimeentulo olisi vaarassa.

    — Velan ottaminen itsessään ei köyhdytä ketään. Vasta sitten, kun tuo raha vaihdetaan tavaraan tai palvelukseen, joku köyhtyy. — Kun valtiolla ei ole edes tarkoitus maksaa takaisin lainaamiaan rahoja tarkoittaa se, että se ei myöskään koskaan aio palauttaa kansantalouden kiertoon niiden hyödykkeiden arvoa, jotka se lainaamallaan rahalla osti. Kansantalous köyhtyi tuon verran. — Tällä tavalla valtio antoi yhteiskunnalle ei mitään ja sai tilalle reaalisia hyödykkeitä.

    Käytännössä kaikkien euro-alueen valtion velkakirjojen arvo on jo nyt nolla. Sitä tosiasiaa ei muuta miksikään se, että leikisti sanomme niiden arvon olevan 100% paperiin kirjoitetuista numeroista.

    Sen seurauksena, että euroalue romahtaa, kukaan ei menetä mitään. Se johtuu siitä, että alun perinkään ei omistanut mitään. Omisti kyllä leikisti 100%, mutta reaalisesti velka kyllä säilyttää arvonsa (= nolla).

    Samoin käy romahduksessa kiinteistöjen, tehtaiden, koneiden ja muun reaalisen omaisuuden: ne säilyvät entisellään. Eivät ne mihinkään katoa. Reaalisesti ne ovat olemassa samalla tavalla kuin ennen romahdusta.

    — Niiden hyödyllisyys varmasti muuttuu romahduksessa. Tehdas saattaa muuttua käyttökelvottomaksi. Mutta se ei johdu siitä, että sen tiiliseinät jotenkin murtuisivat euron romahduksessa, vaan siitä, että tuo tehdas alun perin oli tarpeeton. Sitä pidettiin yllä valtion tukiaisilla ja muilla vippaskonsteilla. Euron romahdus hävittää tehtaan arvosta tuon keinotekoisesti ylläpidetyn osuuden. Joskus se voi olla 100% tehtaan arvosta, jopa enemmän, että kaikki menee ja vielä jää velkaa jäljelle.

    Tavallista kadun miestä eniten koskettaa eläkkeiden ja eläkelupausten pienentäminen murto-osaan alkuperäisestä. Rahathan oli sijoitettu valtion “100% varmaan” velkakirjaan (arvo = 0) ja tehtaisiin, joita valtion tukiaisilla pidettiin pyörimässä (arvo = 0 – 100).

  3. Temppu ja kuinka se tehdään.

    Nyt kun meillä on olemassa tämä EU:n pankkiunioni niin yhden pankin kaataminen/heiluttaminen heiluttaa kaikkia EU:n pankkeja. Joten, kun katteettomia lainoja ruvetaan penkomaan Espanjan, POrtugalin, Ranskan, Italian ja Ukrainan pankeista, romahtaa suomalaistenkin pankkien (säästöpankit ja OP) taseet. Euroopan vakautusrahastosta kun ei ole ehditty keräämään kuin vasta muutamia prosentteja pahan päivän varalle. Tämä tarkoittaa vain sitä että suomalisten tileltä tullaan napsasemaan rahaa ja paljon. Koska sitä on suomalaisten tileillä 80 miljardia.

    Kaikki varmasti muistavat EU:n “yllätysveron” jolla voidaan ottaa yksityisiltä pankkitileiltä 15% sielä olevasta summasta EU:n kassaan, aina tarvittaessa. Toisia se kirpaisee enemmän, toisia vähemmän. Mutta esim. yksityiselle yritykselle se saattaa olla konkurssin paikka.

Comments are closed.