Koti Uutisia Rikos Italian hallitus riidoissa infrastruktuurin kansallistamisesta

Italian hallitus riidoissa infrastruktuurin kansallistamisesta

6

Italian hallituksessa on syntynyt riita siitä, pitäisikö maan yksityiset tiet kansallistaa uudelleen. Keskustelu käynnistyi, kun Genovan yksityisomisteisen moottoritiesillan romahduksessa kuoli 43 ihmistä. Kansallistamista kannattavien mukaan oligarkit eivät ole investoineet tarpeeksi infrastruktuurin kunnossapitoon ja kansalaisten turvallisuuteen.

Italian varapääministeri Luigi Di Maio on todennut kannattavansa kansallistamista “ainoana vaihtoehtona” maan infrastruktuurin rapistumiselle. Varapääministerin mukaan tiemaksuja täytyy leikata, minkä lisäksi on varmistettava, ettei infrastruktuuria pidetä yllä jatkuvan voitontavoittelun logiikalla.

Sen sijaan toinen varapääministeri Matteo Salvini on ilmoittanut vastustavansa kansallistamista, vaikka hän kritisoi katastrofisiltaa ylläpitänyttä Atlantia-yhtiötä, jonka määräysvallassa yksityisteitä hallinnoiva Autostrade-yhtiö on.

– Nykyjärjestelmä on huijaus. Moottoriteiden täytyy olla ilmaisia. Emme maksaneet veroja tehdäksemme Benettoneista ja heidän kumppaneistaan rikkaita, totesi puolestaan Di Maion puoluetoveri Beppe Grillo.

Italia myi Autostraden Benettoneille 1990-luvulla, kun maan globalistihallituksen yksityistämisvimma kävi kuumimmillaan. Autostrade hallitsee tällä hetkellä valtaosaa Italian tieverkosta.

Tiet omistava Benetton-perhe on ulkomaalaisille tutumpi kulttuurimarxistisesta vaatemerkistään. Kun Benettonit eivät riistä yhteiskuntaa turhilla tiemaksuilla, markkinoivat he muun muassa rodunsekoitusta ja homoutta valkoisille kuluttajille. Alla esimerkkejä Benettoneiden muotiyhtiön julkisuuskampanjoista.

Teiden kansallistamista ja Benettoneiden vaikutusvallan purkamista kannattavien mukaan Italian hallituksen on luovuttava ryöstökapitalismista, jossa poliitikot ja virkamiehet palvelevat aktiivisesti rahanvaltaa. Nykyjärjestelmässä liike-elämässä menestyvät parhaimmin ne, joilla on vahvimmat siteet poliitikoihin. Luonnollisten monopolien yksityistäminen on voimistanut rahaeliitin valta-asemaa.

Benettonit ovat tehneet huikeita voittoja tiemaksujen eli yksityisen verotuksen avulla. Maksuja on korotettu vuosi vuodelta, mutta tuottoja ei ole investoitu teiden kunnostamiseen. Tieverkko on rappeutunut samalla kun Benettoneista on tullut yhteiskunnan kustannuksella entistä rikkaampia.

Vuonna 2007 Italian hallitus allekirjoitti sopimuksen, jonka mukaan Benettonit eivät voi menettää teiden omistajuutta edes tilanteessa, jossa nämä laiminlöisivät teiden kunnossapitovelvollisuutta törkeästi. Teiden ylläpitoluvan kumoaminen merkitsisi rajuja vahingonkorvauksia, jotka sälytettäisiin veronmaksajien riesaksi.

Euroopan unioni on asettunut kiistassa Benettoneiden puolelle. Autostraden toimitusjohtaja Giovanni Castellucci julisti tänä syksynä, että tieverkon kansallistaminen “olisi järjetön paluu menneisyyteen ja se olisi täysin ristiriidassa länsimaisten arvojen kanssa”. EU on jo aiemmin linjannut, että vesi- ja rataverkkojen kansallistaminen on “ihmisoikeusrikos”.

Lähteet: Reuters (1, 2), Financial Times

6 KOMMENTIT

  1. Salvini on sionisti. Poseeraa kuvissa Israelin lipun kanssa. Mitä italialaista luulivat saavansa?

    • Kuka on sitten oikea vaihtoehto? Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan joten turha siitä on sanoa.

  2. Italia on rappiolla, Eurooppa on rappiolla. Syvässä paskassa kahlataan.

  3. Aina kun “ihmisoikeudet” -sana tulee esille kyse tuntuu joka kerta olevan kansan polkemisesta. Kansan pakko kärsiä, koska ihmisoikeudet. (((Ihmisoikeudet))) joopa joo, olisi tarve määritellä uudelleen.

  4. Jos vastustaa EU:n hirmuvaltaa niin se on “ihmisoikeusrikos”. 🙂

Comments are closed.