Koti Uutisia Italia pelastanut tuhansia Eurooppaan laittomasti pyrkiviä

Italia pelastanut tuhansia Eurooppaan laittomasti pyrkiviä

3

Italian laivasto kertoo pelastaneensa viime perjantaina mereltä noin 2 500 laittomasti Eurooppaan pyrkivää henkilöä. Laivaston mukaan ihmiset pelastettiin 17:ltä eri alukselta. Italian rannikkovartioston mukaan hyvä säätila ja merenkäynti oli rohkaissut yrittämään Välimeren ylitystä.

Jo seuraavana päivänä Italian rannikkovartiosto pelasti yli tuhat maahan pyrkivää. Suurin osa Italiaan pyrkivistä laittomista siirtolaisista on kotoisin Eritreasta, Syyriasta ja Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta.

Tuhansia pohjoisafrikkalaisia on hukkunut viime vuosina yrittäessään ylittää Välimerta liian huterilla ja täyteen lastatuilla aluksilla. Noin viikko sitten Italia pelasti mereltä noin 3 000 ihmistä. Tänä vuonna Italiaan on päässyt jo yli 40 000 ihmistä, joka oli koko viime vuoden kokonaismäärä.

Italian viranomaiset arvioivat, että tänä vuonna turvapaikanhakijoiden määrässä ylitetään vuoden 2011 ennätys, jolloin hakijoita tuli yli 62 000. Tulijoiden määrä on laittanut Italian vastaanottokeskukset ja turvapaikkaviranomaiset koville.

Lähteet: Reuters, AFP

3 KOMMENTIT

  1. Tähän voisi soveltaa Linkola-maista eloonjäämis oppia, vaikka se ehkä epäoikeudenmukaiselta tuntuukin. Pentti nyt vaan oli oikeassa niin monessa asiassa. Ja paljon edellä muita viisaita ja oppineita.

  2. Pitäisikö tuonne mennä vapaaehtoiseksi puolustamaan Eurooppaa veneen kanssa noita “merihädässä olevia” vastaan ja toivottaa “tervettulleeksi” kovilla panoksilla?

  3. Pelastetaan? Laittomia siirtolaisia? Ovatko nämä sitten maihin päästessään laittomia, vaikka Italian laivasto ne sinne toivatkin?

Comments are closed.