Koti Uutisia Ulkomaat Italia ei päästä siirtolaislaivaa satamaan – YK:n pakolaisjärjestö älähti heti

Italia ei päästä siirtolaislaivaa satamaan – YK:n pakolaisjärjestö älähti heti

7

Italian uusi pääministeri ja Pohjoisen liitto -puolueen (Lega Nord) johtaja Matteo Salvini on ottanut tiukemman linjan Italiaan saapuvaan joukkosiirtolaisuuteen. Italiaan matkalla oleva avustusjärjestön laiva, jossa on 629 siirtolaista, käännytettiin rannikolta. Myöskään Malta ei suostu päästämään alusta satamiinsa.

– Kyse on ihmisistä. Italian ja Maltan viranomaisten ensisijaisen tehtävän pitäisi olla huolehtia siitä, että nämä ihmiset saavat tarvitsemaansa hoivaa, EU-komission tiedottaja Margaritis Schinas sanoi Reutersin mukaan.

Siirtolaisuutta Eurooppaan edistävät lukemattomat avustusjärjestöt, jotka keräävät matkaan lähteneitä siirtolaisia kansainvälisiltä merialueilta tai salakuljettavat heitä aluksillaan suoraan Eurooppaan. Avustusjärjestöjen toimintaa rahoittavat globalisaatiota ja halpatyövoimaa Eurooppaan ajavat suursijoittajat ihmisoikeuspolitiikkaan vedoten. Sekä poliittinen oikeisto että vasemmisto kannattavat avoimien rajojen Eurooppaa sen yhä nousevasta hintalapusta piittaamatta. Tiukempaa rajavalvontaa vaativat populistipuolueet ovat nekin yleensä vesittäneet kantojaan pian vaalimenestyksen jälkeen.

– Malta ei ota ketään vastaan, Ranska torjuu ihmiset rajalla, Espanja puolustaa rajaansa asein, pääministeri Salvini kirjoitti sunnuntaina Facebook-sivullaan.

– Tästä päivästä lähtien myös Italia alkaa sanoa ei ihmiskaupalle ja laittomalle maahanmuuttobisnekselle, hän jatkoi.

Malta kieltäytyi sunnuntaina ottamasta alusta vastaan. Saarivaltion mukaan sillä ei ole “mitään tekemistä” pelastusoperaation kanssa, joka suoritettiin kansainvälisillä vesillä Libyan rannikolla ja jota koordinoitiin Italiasta. Salvinin puolue lupasi vaalikampanjassaan, että noin puoli miljoonaa laitonta siirtolaista karkotetaan maasta.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR älähti odotetusti Italian päätökselle rajoittaa siirtolaisuutta ja vaatii Italiaa ja Maltaa päästämään satoja siirtolaisia kuljettavan laivan johonkin satamaan välittömästi. Avustusjärjestön väitteen mukaan aluksella olevat siirtolaiset olisi pelastettu merihädästä Libyan rannikolla kuudessa eri pelastusoperaatiossa.

Italiaan on viiden viime vuoden aikana saapunut Afrikasta yli 600 000 pakolaista ja siirtolaista.

Lähde: Helsingin Sanomat

7 KOMMENTIT

  1. Onhan Välimeren Afrikassakin satamia joihin pääsee ihan laivalla…

  2. Välimerellä on paljon kuokkunokkien rahoittamia “avustusjärjestöjä!, jotka hakevat suoraan esim. Libyan satamista “pakolisia” ja kelkkovat heitä eurooppaan.
    Tuolla alueella seilaa myös entinen suomalainen rannikkoalus (merenkulkulaitoksen), joka pelastaa veneistä porukkaa ja palauttaa heidät afrikan matereelle.
    https://yle.fi/uutiset/3-9719552

  3. Lisää “rikkauksia” tuodaan laivalla ja sitten ei päästetä satamaan? Aikovat poistaa puoli miljoonaa “rikastajaa” maasta? Mistä vetoa ei tule onnistumaan. “Valittu kansa” kiristää kukkaron nyörejä niin otetaan rotumuukalaisia ilolla taas vastaan.🙂

  4. Eipä hätää Espanja päästi kyseisen laivan satamaansa ja sieltä niitä sitten uudelleen sijoitetaan taakanjaossa rikkaaseen ja tilavaan Suomeenkin.Lisää tulee ja miten kauan menee että jyrki-boyn 2.milj maahaanmuuttajaa tulee täyteen ja sekin on vasta alkusoittoa.Kun metsät on kaikki hakattu ja viljeltävät pellot rakennettu täyteen kun maanviljelyskään ei enää olevinaan kannata niin hyväuskoisinkin luulisi ymmärtävän keitä nämä eu-veijarit oikein ovat.

  5. YK on kommunistisessa hallinnossa kulttuurimarxistinen ja avoimen rasistinen ja vihamielinen valkoista rotua vastaan tavoitteena toteuttaa totaalinen valkoisten kansanmurha. Nykyinen YK:n pääsihteeri on kansallisuudeltaan portugalilainen ja virkaanastujaisikseen hän antoi ukaasin, ettei Euroopan kansallisvaltioden valkoisia asukkaita pidä kuunnella, vaan jatkaa hallitsematonta mustien ja arabien invaasiota vielä siten, että nk. “valkoinen pako” maan sisällä asuinaluiden ghettoutumisen ja No Go -alueiden väistämättömän muodostumisen takia sallita valkoisten lähteä sieltä pois edes säilyäkseen hengissä “vääräuskoisuutensa” ja barbaarisen sharia lain takia.

Comments are closed.