Koti Uutisia Ukrainan kriisi Itä-Ukrainassa yhteenottoja – Ukraina mobilisoinut armeijan

Itä-Ukrainassa yhteenottoja – Ukraina mobilisoinut armeijan

1

Ukrainan hallituksen mukaan Venäjä-mieliset avasivat tulen poliisiasemia kohti kahdessa Itä-Ukrainan kaupungissa. Kohteeksi joutuneet joukot vastasivat tuleen. Ukraina pitää Venäjää vastuussa aggressiosta.

Tietojen mukaan Itä-Ukrainan yhteenotoissa on kuollut tähän mennessä kaksi ihmistä ja useiden kerrotaan loukkaantuneen. Mellakat ovat levinneet myös Ukrainan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Harkovaan. Venäläismieliset mielenosoittajat piirittävät Harkovan kaupungintaloa.

Ukrainan presidentti vastasi väkivaltaisuuksiin aloittamalla terrorisminvastaisen operaation, johon armeija myös osallistuu. Ukrainan mukaan Venäjä käy sotaa Ukrainaa vastaan kylvämällä epäjärjestystä.

Yhdysvallat pitää Venäjää vastuussa alkaneista väkivaltaisuuksista.

Lähteet: Yle, Iltalehti, BBC

1 KOMMENTTI

  1. Jotenkin tuntuu oudolta että kun Venäjä sai jo haltuunsa Krimin (öljy- ja kaasuesiintymät) niin se vielä aloittaisi rähinän mantereella.

    Uutisessa puhutaan Venäjä-mielisistä, mutta teksti on kirjoitettu niin että siitä saa käsityksen Venäjän aloittaneen provokaation. Amerikan yhdysvallat nyt pitävät syyllisinä kaikkia jotka eivät ajattele heidän kanssaan samalla tavalla tai palvele heitä heidän tavoite pyrkimyksineen.

    Tässä taitaa kuitenkin olla kyse maan sisäisestä asiasta. Eli siitä, etteivät Janukovitchin vaaleilla valinneet ihmiset tykkää Globalistien marakatin, Jatsenjukin, vallassaolosta. Se vain kerrotaan Venäjä-mielisten provokaationa.
    Janukovitch kun kuitenkin valittiin vaaleilla.

    No, aika näyttää miten tämäkin asia oikein on.

Comments are closed.