Koti Uutisia Ulkomaat Israelin väistyvä puolustusministeri: “Hamas on hirviö, josta on kasvamassa uusi Hizbollah”

Israelin väistyvä puolustusministeri: “Hamas on hirviö, josta on kasvamassa uusi Hizbollah”

5

Onko Hamas saavuttamassa Hizbollahin kaltaisen vahvuuden, vai ovatko puheet vain osa Israelin retorista vaikuttamiskampanjaa?

Israelin sunnuntaisen Hamasin sotilaalliseen johtajaan kohdistetun murhaoperaation paljastuttua Hamas vastasi operaatioon lähettämällä satoja raketteja Israeliin. Israel puolestaan vahvisti sotilaallisia joukkojaan Gazan kaistalla, ja moni pelkäsi vielä laajamittaisempaa konfliktia alueella.


Egypti onnistui kuitenkin neuvottelemaan osapuolten välille aselevon, ja suurempi konflikti vältettiin ainakin tällä kertaa. Reaktiona aselepoon Israelin hyökkäävä ja kiistelty puolustusministeri Avigdor Lieberman ilmoitti väistyvänsä virastaan, Hamasin suureksi iloksi.

Lieberman on tullut julkisuuteen asian kanssa ja sanonut, että hän väistyy virastaan, koska hän näki aselevon antautumisena Hamasille ja “terrorismille”.

– Olemme nyt synnyttämässä uutta hirviötä, ja mikäli emme onnistu pysäyttämään sen varustautumista ja kasvua, tulee se vuodessa olemaan Hizbollahin kaksonen joka suhteessa, sanoi Lieberman viimeisessä puheessaan puolustusministerinä.

Liebermanin mielestä Israelin olisi pitänyt tarttua Hamasin kasvuun ja vahvistumiseen “jo paljon aikaisemmin ja päättäväisemmin”.

Lähteet: Nordfront, RT

5 KOMMENTIT

 1. Toivottavasti Lähi-idän antisionistinen vastarinta-akseli pyyhkisi juutalaiset helvettiin!

 2. Hieman ehkä yliampuva lausunto vaikka on siinä tietyllä tapaa perää.
  Kiistatonta on, että Hizbollah on maailman vahvin ei-valtiollinen sotilasmahti.
  Hamas, tai oikeammin al-Qassamin Prikaatit voisi hyvin osaamisensa ja kokemuksensa puolesta lukeutua Hizbollahin veroiseksi mutta Israelin ja Egyptin (myös Jordanian) saarto on hyvin tehokkaasti estänyt modernin aseistuksen saamisen siinä mittakaavassa kuin sitä tarvittaisiin.

  Eli ei Lieberman siinä nyt ihan hulluja puhu, etteikö Hamas ja sen liittolaiset kykenisi muodostautua Hizbollahin veroiseksi vastavoimaksi.

 3. Hizbollah, Hamas, Iranin vallankumouskaarti, Al-Assadin joukot, siinä vasta kovaa porukkaa! Tuo video sai kieltämättä hymyn huulille.

  • Pikkasen poksahti. Meni hyvä bussi ihan tärviölle ja varmaan se vieressä seisonut heppukin sai osansa negatiivisesta palautetteesta.

Comments are closed.