Koti Artikkelit Yhteiskunta Israelilainen ihmiskauppa

Israelilainen ihmiskauppa

3

Israel, ”Lähi-idän ainoa demokratia”, on alueen ihmiskaupan keskus. 1990-luvulta lähtien Israeliin on tuotu noin 25 000 naista prostituoiduiksi.

Järjestäytynyt rikollisuus on yksi harvoja aloja, joilla juutalaiset ja arabit toimivat yhteistyössä Israelissa. Juutalaisten rikollisten palkkaamat beduiinit salakuljettavat naiset maahan Israelin kanssa rauhan tehneen Egyptin kautta.
Maahan tuodut seksiorjat ovat suurimmalta osaksi entisen Neuvostoliiton alueelta olevia ei-juutalaisia. Heille on kotimaissaan luvattu töitä esimerkiksi lastenhoitajina tai kotitalousapulaisina, mutta sen sijaan heidät pakotetaan prostituoiduiksi. Yli 90 % prosenttia naisista ei ole toiminut ilotyttöinä kotimaissaan. Hinta, jolla salakuljetettu nainen myydään parittajalle, vaihtelee 3 200–8 000 euron välillä, eli noin 4 000–10 000 dollaria, joka on kaupankäynnin valuutta.

Tel Avivin keskuslinja-autoaseman ympäristössä ilotaloja on useita, ja alueella käydään myös huumekauppaa. Väkivalta alueella on yleistä, ja usein uhri on ei-juutalainen ihmiskaupan uhri. Israelin viranomaiset eivät puutu asiaan kovinkaan ponnekkaasti, vaan siirtävät vain ongelmat uuteen paikkaan.

Ihmiskauppaa tutkivat järjestöt arvioivat, että Israeliin myydään vuosittain 500–600 naista seksikauppaan, ja prostituutio tuottaa vuosittain noin 400–600 miljoonaa euroa. Prostituoiduiksi pakotetut ”naiset” ovat usein niinkin nuoria kuin 12-vuotiaita. Joka kuukausi Israelissa tehdään noin miljoona ”vierailua” prostituoitujen luona, eli 12 miljoonaa seksikauppaa vuodessa. Luku on suuri, kun ottaa huomioon, että Israelin koko väkiluku on noin 7,5 miljoonaa.

Israelin poliisi ei puutu ei-juutalaisten naisten, niin kutsuttujen shiksojen, kohteluun kovinkaan pontevasti. Esimerkiksi vuonna 2010 aloitettiin vain kaksi rikostutkimusta alaikäisiä prostituoituja hyväksikäyttäneitä miehiä vastaan. Kummassakaan tapauksessa syytteitä ei nostettu. Ei-juutalaisia pidetään Israelissa ali-ihmisinä.

 
Lähde:

ICEJ:n Sana Jerusalemista -lehti, heinä–elokuun 2012 numero

 
Aiheesta muualla:

William Piercen artikkeli aiheesta vuodelta 2000: http://www.natvan.com/free-speech/fs007c.html

Aiheesta David Duken sivuilla 2012: http://www.davidduke.com/?p=34851

Esa Paloniemi

3 KOMMENTIT

  1. Vatsaa vääntää, kun tätä artikkelia lukee. Olin kyllä lukenut aiheesta aiemminkin, mutta silti.

    “Lähi-idän ainoa demokratia”…Näin “demokratia” oikein puhkeaa kukkaansa.

Comments are closed.