Koti Uutisia Sionismi Israel yritti lietsoa hyökkäystä Iraniin Trumpin ja Pohjois-Korean neuvotteluiden varjolla

Israel yritti lietsoa hyökkäystä Iraniin Trumpin ja Pohjois-Korean neuvotteluiden varjolla

1

Juutalaisvaltio Israel yrittää jälleen lietsoa sotaa Irania vastaan. Tällä kertaa Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu käytti tekosyynä Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista.

– Niiden, jotka tukevat Amerikan presidentti Donald Trumpin pyrkimyksiä lakkauttaa Pohjois-Korean ydinohjelma, tulisi kannattaa samaa politiikkaa myös suhteessa Iraniin, sanoi American Jewish Committee -lobbausjärjestön järjestämässä tapahtumassa Jerusalemissa puhunut Netanjahu.

Israel on jäänyt toistuvasti kiinni valehtelusta, kun se on väittänyt, että Iran rakentaisi “ydinasetta”. Israel on vaatinut vuosien ajan sotilaallista hyökkäystä Iraniin “ydinuhan torjumiseksi”.

– Vaarallisilla mailla ei tulisi olla ydinohjelmaa, juutalaisjohtaja jatkoi, vaikka Lähi-idässä ainut laittomia ydinaseita omistava valtio on juuri Israel.

Alkukesästä selvisi, että Israel on alkanut myydä laitonta ydinteknologiaansa myös ääri-islamistivaltio Saudi-Arabialle. Lähi-idän tilanteen tarkkailijat pelkäävät, että saudien kautta ydinteknologia voi päätyä Isisin kaltaisten terroristijärjestöjen käsiin.

Lähde: The New Observer

1 KOMMENTTI

Comments are closed.