Koti Uutisia Israel vastustaa aselepoa Syyriassa militanttien antisionistien pelossa

Israel vastustaa aselepoa Syyriassa militanttien antisionistien pelossa

1

Viime lauantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kävivät neuvotteluja, joiden tuloksena eteläisessä Syyriassa on solmittu aselepo. Tulitauko koskee Kuneitran, Dar’an ja as-Suwaydan provinsseja, ja keskustelu laajemmastakin aselevosta sodan runtelemassa maassa on herännyt. Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä askeleisiin kohti rauhaa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi sunnuntaina vastustavansa täysin aselepoa Syyriassa. Syy aselevon vastustukselle on Israelin mukaan se, että aselepo raivaa tietä vahvalle sionisminvastaiselle Iranille ja sen liittolaiselle libanonilaiselle shiiamiliisi Hizbollahille, joka voisi perustaa sotilastukikohtia lähelle Israelin rajaa.

Syyrian provinssit Kuneitra, Dar’a ja as-Suwayda ympäröivät Israelin vuonna 1980 miehittämiä Golanin kukkuloita.

Netanjahun esikunta on antanut virallisen lausunnon, jonka mukaan ainoa Israelin hyväksymä tulitauko on sellainen, jossa Iranin ja Hizbollahin läsnäololle lähellä Golanin kukkuloita on asetettu tarkat rajoitteet. Netanjahu oli jo aiemmin yhteydessä sekä Putiniin että USA:n ulkoministeri Rex Tillersoniin ja ilmaisi heille huolensa Israelin etujen toteutumisesta. Sekä Putin että Tillerson vakuuttivat aselevon tehdyn Israelin etuja ajatellen.

Hizbollah, yksi sionistien pahimmista painajaisista.

Huolimatta Putinin ja Tillersonin vakuutteluista Israel ei siis ole tyytyväinen tulitaukoon. Eräs israelilaisvirkamies kutsui tulitaukoa Haaretz-lehden mukaan ehdoiltaan “hyvin huonoksi”. Israel pelkääkin nyt, että Iranin, yhä shiiavaikutteisemman Irakin, Syyrian ja Hizbollahin etelälibanonilaisten kannatusalueiden välillä muodostuu “maasilta”.

Iranin “maasilta” Iranin, Irakin, Syyrian ja Libanonin välillä esitettynä puolikuun muodossa.

Tätä maasiltaa pitkin Iranin olisi mahdollista varustaa Hizbollahia aseilla ja muilla sodankäynnin resursseilla. Israelin huoli kumpuaa Syyrian sisällissodan tuhoisan, verisen ja pakolaisvirtoja synnyttävän agendansa vaarantumisesta. Israelin palestiinalaisiin vuosikymmenten ajan kohdistaman vainon, murhien ja kotiseuduiltaan karkotusten jälkeen Israelissa, Gazassa ja Länsirannalla Israel pelkää nyt, että sen pillin mukaan tanssimasta kieltäytyvät valtiot asettavat sen viimein vastuuseen kaikista teoistaan.

 

Lähteet: Nordfront.se, Press TV, Politico

1 KOMMENTTI

  1. Mitä Israel marisee? Onhan heillä Jumalansa! Meidän “muiden” on yritettävä pärjätä omillamme tuon “rauhanomaisen” valtion konnankoukkujen kanssa. Sotikoot Israel omat sotansa itse, eikä tapattaen Länsimaiden goyimien sotilaita kasapäin Netanjahun virnistellessä uutiskuvissa tyytyväisenä.
    Ehkäpä kipapää Stubb voisi mennä “rynnäköimään” ts. tekemään Siinain “halkijuoksun” vikkelillä kintuillaan.

Comments are closed.