Koti Uutisia Israel valmistautuu sotaan Irania vastaan

Israel valmistautuu sotaan Irania vastaan

0

Israelin eroava väestönsuojelusta vastaava ministeri Matan Vilnai kertoi israelilaiselle lehdelle maan valmistautuvan hyökkäämään Iranin ydinlaitoksiin. Iranin uskotaan vastaavan hyökkäykseen iskemällä israelilaisiin ja amerikkalaisiin kohteisiin. Vilnain mukaan Israel on valmistautunut kuukauden mittaiseen sotaan, jossa kuolisi noin 500 israelilaista.

Internetissä on julkaistu israelilaiseksi muistioksi väitetty asiakirja. Sen aitoutta ei ole toistaiseksi vahvistettu. Muistion kerrotaan sisältävän Israelin suunnitelman iskusta Iraniin.

Israelin isku Iraniin toteutettaisiin USA:n avulla, ja se alkaisi massiivisella verkkohyökkäyksellä iranilaisiin kohteisiin. Tätä seuraisi ohjusryöppy Iranin ydinlaitoksia, armeijaa ja johtoa vastaan. Ohjusten jälkeen hyökkäykseen lähtisi miehitettyjä lentokoneita viimeistelemään tuho.

Maariv-lehdelle antamassaan haastattelussa ministeri Matan Vilnai kieltäytyi kommentoimasta, onko Israel jo tehnyt päätöksen hyökkäyksestä. Hän tosin sanoi Israelin olevan “valmiimpi kuin koskaan usealla rintamalla käytävään sotaan”. Iran on vakuuttanut vastaavansa hyökkäykseen hyökkäyksellä, joko suoraan tai liittolaisten avulla.

Aiheesta muualla:

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-19274866