Koti Uutisia Israel pyytää USA:lta miljardeja lisää aseisiin

Israel pyytää USA:lta miljardeja lisää aseisiin

4

Israeli Merkava tanks withdrawing from the Gaza Strip.

Israel on pyytänyt Yhdysvaltoja nostamaan avustustaan sen asevoimille kolmesta miljardista dollarista viiteen miljardiin dollariin, paljasti Reuters.

Raportin mukaan Israel on ilmaissut kiinnostuksensa viiden miljardin vuosittaiseen tukipakettiin kymmeneksi vuodeksi. Kyse on toisin sanoen 50 miljardista dollarista.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat luvanneet korottaa apuaan Israelille, muttei välttämättä aivan pyydetyn summan edestä. Reutersin mukaan eräs amerikkalainen viranomainen oli arvioinut Obaman hallituksen nostavan avun johonkin neljän ja viiden miljardin väliltä.

Ennen Iranin ydinsopimusta Israelin ja Yhdysvaltain viranomaiset olivat keskustelleet noin puolen miljardin lisästä kahden miljardin sijaan.

Lähde: Ynetnews

4 KOMMENTIT

  1. Ja gojim maksaa… Onneksi ovat jenkeissä heränneet isommalla laumalla tähän ongelmaan myös, vastustusta saattaa ilmetä jopa kongressissa.

    • Jos ei goyt köhi muutamaa miljardia extradollaria esiin niin on uusi Holokausti oven takana ihan varmasti. Vain valkoinen fosfori palestiinassa voi estää uudet 6 miljoonaa lampunvarjostinta.

Comments are closed.