Koti Uutisia Rikos Israel on edelleen pedofiilien turvasatama – ministeri kiinni raiskaajien suojelusta

Israel on edelleen pedofiilien turvasatama – ministeri kiinni raiskaajien suojelusta

0
Yaakov Litzman.

Kansainvälisen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agency (JTA) uutisoi, että lasten oikeuksia ajavat kansalaisjärjestöt kritisoivat kovin sanoin pedofiilien lempeää kohtelua Israelissa. Lastenraiskaajat nauttivat maassa poliisin, tuomioistuimen ja jopa ministereiden suojelusta.

Valtavirtainen The Independent -lehti varoitti jo kolme vuotta sitten, että Israelista on tulossa kansainvälinen “pedofiilien turvasatama”. Juutalaisvaltio on tarjonnut turvapaikkoja juutalaisille, jotka ovat paenneet lain kouraa raiskattuaan lapsia Israelin ulkopuolella.

JTA siteeraa Haaretz-israelilaislehteä, joka vahvisti tänä vuonna The Independentin varoituksen maan asemasta “pedofiilien turvasatamana”. Maassa on kohistu muun muassa varaterveysministeri Yaakov Litzmanista, joka on tarjonnut henkilökohtaisesti salaista apua vähintään kymmenelle ortodoksijuutalaiselle pedofiilille.

Lasten oikeuksia ajavien aktivistien mukaan Israelin viranomaiset eivät ole suostuneet puuttumaan tapauksiin, joissa tuomitut pedofiilit ovat hakeutuneet töihin lasten pariin. Toisin kuin esimerkiksi Amerikka, Israel ei ylläpidä lainkaan rekisteriä seksuaalirikollisista.

60 prosenttia Israelin tuomituista seksuaalirikollisista ei saa vankeusaikanaan lainkaan terapiaa, joka voisi ennaltaehkäistä vastaavien rikosten uusimisen. 70 prosenttia maan seksuaalirikostutkinnoista jäädytetään ilman, että epäilty tuomitaan.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency