Koti Uutisia Israel murhasi Hizbollahin asejohtajan

Israel murhasi Hizbollahin asejohtajan

2

Korkea-arvoisen Hizbollahin johtajan murhan sanotaan olevan kovin takaisku järjestölle sitten vuonna 2008 tapahtuneen Imad Mughniyehin salamurhan. Libanonilaisjärjestö pitää Israelin tiedustelupalvelu Mossadia vastuussa molemmista salamurhista.

Keskiviikkona Hizbollah julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin järjestön johtoon kuuluneen Hassan al-Laqisin joutuneen salamurhan kohteeksi kotinsa edustalla. Tiedotteen mukaan Laqis oli palaamassa töistä kotiinsa, kun murha tapahtui. Järjestö ei kertonut kuinka rikos tehtiin, mutta viranomaislähteiden mukaan hyökkääjät avasivat rynnäkkökivääritulen, kun Laqis istui vielä autossaan.

Israelilaislehti Haaretzin mukaan Laqis kuului Hizbollahin aseellisen siiven eliittiin, ja hänellä sanotaan olleen valtava määrä tietotaitoa liittyen sotilasoperaatioihin. Lehden mukaan Laqisin korvaaminen tulee olemaan erittäin vaikeaa.

Hizbollah syyttää teosta Israelia ja kertoi, että juutalaisvaltio on yrittänyt murhata Laqisin aiemmin jo useita kertoja, mutta epäonnistunut siinä. Israel itse kiistää olevansa salamurhan takana.

 

Lähde: Haaretz

2 KOMMENTIT

  1. Todella surullinen uutinen, mutta tämä varmasti vain motivoi libanonilaisia liittymään Hizbollahiin taistelussa sionismia vastaan!

Comments are closed.