Koti Uutisia Israel laajentaa siirtokuntia 1 200 asunnolla

Israel laajentaa siirtokuntia 1 200 asunnolla

0

Israelin asunto- ja rakennusministeri Uri Ariel hyväksyi sunnuntaina suunnitelman uusien asuntojen rakentamisesta Länsirannalla.

UK_Israel_laajentaa_siirtokuntia

Israelin asunto- ja rakennusministeri Uri Ariel ilmoitti sunnuntaina, että itäisen Jerusalemin juutalaisiin kaupunginosiin rakennetaan 793 asumusta. Israel valloitti kyseiset alueet vuonna 1967, eikä kansainvälinen yhteisö ole tunnustanut niitä. Niin ikään 394 asuntoa aiotaan rakentaa Länsirannalle Ma’ale Adumimiin, Efratiin sekä Arieliin.

Oikeistolaiseen Juutalainen koti -puolueeseen kuuluvan Arielin mukaan siirtokuntien rakentaminen on täysin oikeutettua: “Mikään valtio maailmassa ei kuuntele muiden määräyksiä siitä, minne se saa rakentaa ja minne ei”, hän totesi.

Uutistoimisto AP:n mukaan ilmoitus uusien asuntojen rakentamisesta Länsirannalla tuli vain kolme päivää ennen kuin neuvottelut Palestiinan ja Israelin välillä jatkuvat Jerusalemissa. Ariel sijaitsee Länsirannan keskeisellä paikalla, ja Israelin laajentuminen siellä saattaa olla erityisen ongelmallista palestiinalaisen valtion neuvottelujen kannalta.

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekatin mukaan Israelin suunnitelmat horjuttavat vaivoin aikaan saatuja rauhantunnusteluja. Presidentti Mahmud Abbas on niin ikään aiemmin korostanut, ettei neuvotteluja voida aloittaa, ennen kuin Israel lopettaa uusien siirtokuntien rakentamisen.

 

Lähteet: Nordfront, Sveriges Television, MTV3