Koti Uutisia Israel: Elinkautistuomiot laittomille maahanmuuttajille

Israel: Elinkautistuomiot laittomille maahanmuuttajille

0

Israelin parlamentti on hyväksynyt lain, jonka nojalla laittomat maahantulijat voivat saada elinkautisen vankeusrangaistuksen. Tulijoita avustavat voivat saada 15 vuoden tuomion. Hallitus on huolissaan laittomasta maahanmuutosta, sillä Israeliin tuli vuonna 2010 yli 20000 afrikkalaista. Laittomien maahantulijoiden määrä on kasvanut vuosien aikana.

Uusi laki tarjoaa viranomaisille mahdollisuuden vangita maahantulijat kolmeksi vuodeksi – ilman oikeudenkäyntiä! Aiemmin maksimiaika oli kaksi kuukautta. Israel kiristi käytäntöä rikollisuuden osalta, sillä aikaisemmin laittomien maahantulijoiden avustajia voitiin rangaista, mikäli tulija oli syyllistynyt joko ase-, huume- tai ihmiskaupaan. Todistustaakka rikoksiin syyttömyydestä siirrettiin syyttäjältä epäillylle.

Mielenkiintoista ei kuitenkaan ole Israelin tiukka ja omasta näkökulmastaan täysin looginen ratkaisu, vaan länsimaiden reaktiot tai pikemminkin niiden poissaolo. Yhdistyneet kansakunnat, EU:n tai median reaktiot kokonaisuudessaan ovat olleet tämän ja vastaavanlaisten tapausten osalta olemattomia. Kun kyseessä on sionismin ydinalue ja juutalaisen yhteiskunnan olemassaolo, myös muilta kielletyt keinot ovat sallittuja.

Lisää aiheesta:
http://www.haaretz.com/print-edition/new…l-1.406351